9 mei 2019 - Ede

Symposium Myofasciale Therapie - 15 jarig jubileum

 

 

 

 

De inschrijving is gesloten.

 

Programma en locatie
Inschrijving sluit 30 april 2019 Donderdag 9 mei
Aanvangstijd: 09:00 uur
Eindtijd: 17:00 uur met aansluitend een borrel
Locatie: Akoesticum Ede
Max aantal deelnemers: 170
Inhoud: 2 lezingen (Engelstalig) en keuze uit 8 workshops (Nederlandstalig)

The fascia explains so many mysteries about the body


Interview met David Lesondak

 

Klik hier om naar het interview te gaan.

Om jullie vast een sneak preview te geven wat je op het symposium kan verwachten heb ik een kort interview gehouden met David afgelopen weekeinde. En als je naar het interview met David luistert dan kun je gelijk merken dat lesgeven zijn passie is.

In zijn werk werd hij steeds geconfronteerd met de werking van de fascia en de impact die het had. Hij wilde een boek schrijven dat niet alleen heel duidelijk weergaf wat de laatste ontwikkelingen zijn maar hij wilde vooral dat het makkelijk leesbaar en toegankelijk was. Zoals hij het zelf zegt “these are the facts and let’s make it fun”.

Lees meer  >

Symposium Myofasciale Therapie 2019

Ben je licentiehouder op het moment van inschrijven?

Dan krijg je maar liefst 10% korting op dit symposium!

Nog 11 plaatsen beschikbaar!

INSCHRIJVEN SYMPOSIUMklik hier

De opleiding Triggerpointcoach bestaat 15 jaar

15 jaar geleden deed triggerpoint therapie haar intrede in Nederland en veroverde in rap tempo de massage- en fysiotherapiewereld. Zowel manuele therapie als dry needling zijn nu ’serious business'.

Op dit moment doet Fascia-release zijn intrede.

Een nieuwe therapie met, naar verwachting, eenzelfde impact als triggerpoint therapie de afgelopen jaren.  

Deze opmars van nieuwe inzichten en behandelmethoden is veelbelovend en mogelijk de missing link bij behandeling van bindweefsel. Uiteraard is er nog steeds veel onderzoek nodig en gaande zodat we een steeds beter beeld krijgen van oorzaak en gevolg. 

Triggerpointcoach houdt uiteraard de vinger voor je aan de pols.

En ... soms hebben we geluk.

David Lesondak komt namelijk speciaal voor ons naar Nederland. 

David heeft al 25 jaar ervaring met het behandelen van fascia en deelt tijdens het Symposium Myofasciale Therapie zijn visie en inzichten met ons. 

De fascia beïnvloeden alles in het lichaam. Het zit om cellen, huid, spieren, botten, organen, lymfe, bloedvaten en zenuwen. Ook Travell en Simons beschreven reeds hoe belangrijk de fascia is in hun boek, ‘Myofascial Pain and Dysfunctions’. De fascia verbinden en scheiden alles, waardoor alles binnen het lichaam op zijn plek blijft. Het is een volwaardig proprioceptief communicatiesysteem. 

Fascia is "Hot en trendy" maar uiteraard biedt het symposium een scala aan onderwerpen die voor therapeuten zeer waardevol zijn. Voor elk wat wils. 

Als klap op de vuurpijl verzorgt David speciaal voor onze deelnemers op 10 en 11 mei een eenmalige tweedaagse verdiepingstraining (Engelstalig). Een eenmalige unieke kans om kennis op te doen uit de bron. Er zijn slechts 15 plaatsen beschikbaar. 

Engelse versie

Keynotespeaker van dit symposium is fascia specialist David Lesondak.

Hij neemt ons mee naar de fascinerende wereld van de fascia. 

Met een bijzondere eigen stijl van vertellen en gezonde humor, vertelt hij bevlogen over zijn nieuwste boek;  Fascia, What it is and why it matters. Dit boek wordt momenteel vertaald in het Nederlands en verschijnt in 1 mei 2019 in de Nederlandse boekhandels.

David Lesondak komt, speciaal voor ons, uit Amerika naar Nederland.

Wie is David Lesondak?

David Lesondak, BCSI, ATSI, FST, VMT

Structural Integrator, Fascia Specialist

David Lesondak, BCSI, ATSI, FFT, FST, VMT is a member of the Allied Health Professional Staff in the Department of Family and Community Medicine at University of Pittsburgh Medical Center. David is an Anatomy Trains Structural Integrator and Fascia Specialist at UPMC’s Center for Integrative Medicine. For over 25 years he has specialized in treating people with chronic pain, pre and post-surgical issues, enhancing physical performance, and treatment for those suffering with cancer. 

Since 2010 David has both lectured and been video documentarian at the Fascia Summer School at the University of Ulm, Germany. He has lectured and conducted workshops for such diverse audiences as the Academic Consortium for Integrative Medicine and Health, the University of Florida, the American College of Preventative Medicine, the Natural and Holistic Practitioners of Canada and many others. 

David is the author of the international bestseller Fascia: What it is and Why it Matters (Handspring 2017). He is a contributing author to “Metabolic Therapies in Orthopedics, 2ndEdition” (CRC Press, 2018) and will be helming the forthcoming “Fascia, Function and Medical Applications for CRC Press.

You can view one of his most recent webinars here

 

(Note: het boek, Fascia: What it is and Why it Matters, wordt op dit moment vertaald in het Nederlands en ligt in maart 2019 in de boekhandel).

 

Wie is David Lesondak -Nederlandse vertaling

David Lesondak, BCSI, ATSI, FST, VMT

Structural Integrator, Fascia Specialist

David begeleid mensen om te herstellen van chronische pijn, hij begeleid mensen na een operatie met hun revalidatie waarbij hij de prestaties en capaciteiten wil verbeteren. Deze werkzamheden verricht hij gedurende meer dan 25 jaar. Hij is een geallieerd lid van de gezondheidszorg in het Department of Family and Community Medicine aan het University of Pittsburgh Medical Center (UPMC).

Bij het Centrum voor Integratieve Geneeskunde van UPMC gebruikt hij een reeks van technieken die gericht zijn op het fascie en het myofasciale systeem, waaronder Anatomy Trains Structural Integration, Fascial Stretch Therapy, en viscerale manipulatie. De focus van David is om je te helpen je doelen te bereiken en je problemen op te lossen binnen een redelijk aantal behandelingen.

David is ook de auteur van de internationale bestseller, FascIa: What it is Why It Matters (Handspring Publishing 2017) en een medewerker aan Metabolic Therapies in Orthopedics, 2nd Edition. Hij geeft lezingen en trainingen in de hele wereld. Zijn website is www.fasciamatters.health

 

 

Keuze uit 8 verschillende workshops

tijdens het

Symposium Myofasciale Therapie  op 9 mei

 

 

ôSpierspoeltjes en Golgiĺsö, wat kun je daarmee in je praktijk?

Clifton Tjen a Fat

 

Inhoud workshop

Spierspoeltjes en Golgi’s”, alleen een theoretisch concept of ook bruikbaar in de praktijk?

In deze workshop duiken we in de wereld van de (mechano) receptoren in spier en fascia. Met name dus de “muscle spindle cells” en “Golgi Tendon Organs” zullen uitgebreid worden belicht.

Wat zijn het en wat doen ze? Hoe kunnen we deze eigenschappen therapeutisch inzetten tijdens onze behandeling? Wat is daarvoor nodig en hoe kan het je huidige werkwijze ondersteunen?

Spierspoeltjes en Golgi’s vallen onder de zogenaamde mechanoreceptoren. Dit zijn receptoren die de hersenen informatie verschaffen over waar het lichaam zich bevindt in de ruimte. Bijvoorbeeld of je zit of dat je ligt. De eigenschappen van deze receptoren kan je gebruiken als je een specifiek therapeutisch doel voor ogen hebt, zoals het corrigeren van iemands houding en de daarmee gepaardgaande klachten. Hoe we dat doen is onderwerp van deze workshop.

Allemaal vragen die zowel door zelf doen als door demonstratie aan de orde zullen komen. 

Bio

Clifton Tjien A Fat is myofasciaal therapeut die 24/7 op zoek is naar nieuwe kennis die zijn missie dichterbij brengt. Zijn missie is om mensen zo efficient en effectief mogelijk te helpen bij myofasciale problematiek. Hiervoor reist hij de wereld af om de kennis het liefst bij de bron te halen.

Zo is hij certified Myoskeletal Alignment Therapist, studeerde hij Dry Needling in Belgie, is hij als één van de eersten in Triggerpoints in combinatie met Myofascial Release gedoken, is als ‘senior’ NeuroKinetic Therapy practitioner de enige in Nederland die examens mag afnemen.

Voor diverse organisaties geeft Clifton trainigen, workshops en lezingen. Voert hij een full time praktijk - want ondanks dat kennis belangrijk is - draait het uiteindelijk om het welzijn van de klant.

Voor de Opleiding Triggerpoint Coach is Clifton al vanaf het begin betrokken en vanzelfsprekend heeft deze opleiding een zeer speciale plek in zijn hart. Zijn workshops op het congres zijn snel uitverkocht. Ook dit jaar belooft zijn workshop de hersenen te prikkelen en zal het toch zeer praktisch en bruikbaar zijn.

https://www.backinbalance.nl

Fascia en triggerpoint distorision model

Harry Pijnappel

 

Inhoud workshop

            Manuele therapie volgens Typaldos    

            Begrijpen van de lichaamstaal

            Het Fascie Distorsie Model (FDM) is ontwikkeld door Stephan Typaldos (osteopaat/arts uit Amerika). Lichaamstaal en de pijnbeschrijving door de patiënt wordt direct in dit model samengevoegd. Deze ontwikkeling heeft geleid tot 6 verschillende type disfuncties. De resultaten zijn zeer zeker fascinerend te noemen. Binnen deze workshop worden 2 distorsies besproken en gaan we technieken voor behandeling doornemen. 

            Er is voor het FDM tot op heden (nog) niet genoeg evidentie gevonden, echter in de praktijk worden vele spectaculaire resultaten geboekt waar we niet omheen kunnen. Al met al een mooie aanvulling voor in je praktijk deze workshop. Onderzoek op het gebied van de fascie zal in de toekomst meer inzicht brengen in de verschillende mogelijkheden tot het toepassen van fasciale therapieën.

Bio

Fysiotherapeut en Heilpraktiker (sekt) en door de IFDMO geautoriseerd FDM instructeur. Sinds 1995 eigenaar van een eerstelijns praktijk in Duitsland. Naast specialisaties  binnen de sport- en kinderfysiotherapie  werkt hij sinds 1999 met elastische tapes. Sinds 2002 geeft hij cursussen voor Fysiotape in heel Europa en Midden-Oosten. In 2006 verscheen zijn eerste boek over het „Medical Taping Concept”, wat later vertaald is in 9 andere talen. In 2011 richtte hij Tapingbase op, waarmee het tapen onderbouwd wordt. Ook staan er enkele publicaties op zijn naam.

Myofeedback en EMG in de praktijk

Jo Franssen

 

Inhoud workshop EMG in de praktijk

Myofasciale pijn wordt in driekwart van de gevallen niet gevoeld op de plaats waar de myofasciale triggerpoints zich bevinden. Door kennis omtrent de locatie van de referred pain zones kunnen we nu achterhalen welke spier de gepresenteerde klacht veroorzaakt. Omgekeerd kunnen we voorspellen welke pijnklacht te verwachten is bij bepaald spiergedrag.

Spiergedrag en klacht zijn zo gezien aan elkaar gekoppeld en dankzij het levenswerk van Travell & Simons weten we nu welke klacht bij welke spier hoort. Van belang is het de patiënt erop te wijzen welk houdings- en bewegingsgedrag zijn klacht onderhoudt .

Het belastend spiergedrag door observatie te traceren en vervolgens af  te leren is lastig. Myofeedback is daarbij zeer behulpzaam gebleken. EMG-apparatuur was tot nog toe erg kostbaar. Recentelijk is dit d.m.v. een Smartphone, die draadloos gekoppeld is aan oppervlakte elektrodes met ingebouwde versterkers, betaalbaar geworden. In deze workshop trainen we micropauzes en spierbewustzijn middels myofeedback.

Bio

Jo Franssen (1950) is Fysiotherapeut en sinds 1984 werkzaam in de Fysiotherapiepraktijk voor nek-. schouder-, en armklachten in Groningen. Daarbij is hij cursusleider van de "Myofasciale Pijn Seminars" in Groningen.

Specifieke interesse vanaf eind jaren zeventig in het myogene aandeel van de pijn bij chronische pijnpatienten, waarbij spieraanspanningsgedrag door middel van oppervlakte-elektromyografie in kaart wordt gebracht bij pijn, houdings- en bewegingsstoornissen in zowel de behandelsituatie als bij werkplekonderzoek. Vanaf beginjaren tachtig integratie van myofasciale pijnconcept zoals gepostuleerd door Travell & Simons in 1983.

Auteur van het "Handboek oppervlakte-elektromyografie" (1995). 

Docent en instructeur bij diverse cursussen betreffende hoofdpijn,  nek-, schouder-, en armklachten, myofeedback,  myofasciaal pijnsyndroom, RSI-klachten en dry needling.

https://www.myofascialepijn.nl

Onderzoek en behandelen scoliose

Lara van der Poppe

 

Inhoud workshop

Een scoliose, zeker de ernstige vormen, kan nadelige gevolgen hebben op zowel de fysieke als mentale gezondheid van de patiënt. Daarom is het voor elke therapeut zinvol om zich te verdiepen in het diagnosticeren en behandelen van deze patiëntencategorie. Maar behandeling vereist specifieke kennis en vaardigheden van de behandelaar. Een ernstige verkromming van de wervelkolom is moeilijk te verhelpen. Tijdens deze workshop laten we middels simpele testen en technieken van Fysio Physics zien hoe onze behandelmethode er uit ziet bij scoliose.

Bio

Fysiotherapeut & docent Orthopedische revalidatie, Scoliose, therapie & management: OR, enkel- voetklachten.

Functionele osteopathie en integratie (FOI)

Hans de Jong

Inhoud workshop

In de workshop kunnen we natuurlijk slechts een tipje van de sluier oplichten. We gaan in op een belangrijk deel van het lichaam, nl. het bekken. We gaan de verschillende mogelijkheden van bekkenverschuivingen door wat betreft de specifieke anamnese, het onderzoek en de behandeling, maar vooral ook op de gevolgen daarvan in de onderste extremiteit (het z.g. „flexiepatroon“). Hier specifiek betreffende triggerpoints en fascietonus. Daar gaan we ook praktisch mee aan de slag. Zo kan de workshop een nieuwe, voor de praktijk herkenbare en therapeutisch nuttige toevoeging zijn in het dagelijkse werk met fascie- en triggerpointtherapie. 

Het credo van de workshop is dus:

Herkenning van symptomen en dysfunctie vanuit een bredere horizon geeft ons meer inzicht en mogelijkheden, therapievormen met elkaar te verbinden en samenhang binnen het lichaam duidelijker naar voren te brengen. Hij creëert een goed herkenningsbeeld uit de dagelijkse praktijk en kan daarmee de horizon van de 

deelnemers duidelijk vergroten.

BIO

Zijn uitgebreide variatie aan vervolgopleidingen hebben hem zeker beïnvloed, maar hij ziet zichzelf toch meer als autodidact. De ontwikkeling van de zachte oscillerende technieken en de specifieke manier van behandelen vanuit de FOI-gedachte stammen uit zijn jarenlange ervaring en zijn dus vanuit de praktijk ontstaan. "Elke cliënt is weer een nieuw en spannend boek om te lezen“.

Hans de Jong (1959) studeerde Fysiotherapie in Deventer, diverse manueeltherapeutische opleidingen, Osteopathie, Haptonomie, Fascia- en Triggerpointtherapie en Voetreflexzonentherapie. Hij is de grondlegger en ontwikkelaar van de FOI® en docent sinds 1993.En hij heeft een eigen praktijk in Duitsland.

Explain Pain Supercharged in de praktijk

Dhr. Bart (F.) van Buchem Msc. - Fysiotherapeut

 

Inhoud workshop

In 2017 is de klinische handleiding Explain Pain, een geïntegreerde en multimodale aanpak van pijn, gepubliceerd. Een omvattend en compleet overzicht van wetenschap voor de 'up-to-date pijnbehandelaar'. Voor het eerst wordt er ook diep ingegaan op de kwaliteit van overdracht. Hiermee promoveert pijneducatie - Explain Pain officieel tot interventie waaraan kwaliteitseisen gesteld kunnen worden. De Protectometer - helpt om de educatie vorm te geven. Deze tool sluit naadloos aan op de behoefte van de cliënt én therapeut. De Protectometer introduceert begrijpelijke termen en praktische exposure waardoor de cliënt een actieve bijdrage kunnen hebben in hun eigen herstel. De balans tussen veiligheid (SIMs) en bedreiging (DIMs) in verschillende categorieën zoals dingen die je doet, denkt, voelt, aanraakt en ziet. Maar ook de mensen in je omgeving, de plekken waar je bent kunnen een rol spelen in iemand' zijn pijnervaring. Alle categorieën verdienen aandacht. De workshop geeft je een rondleiding in de wereld DIMs en SIMs, de Protectometer en de App.

BIO

Bart van Buchem is sinds 2007 werkzaam als fysiotherapeut en is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met chronische pijn en functionele stoornissen. Hij werkt in Haarlem in de eerste lijn. Na afronding van de ‘Master in Physiotherapy’ combineert hij wetenschap (aan de Erasmus MC), onderwijs en klinisch werk. Samen met Mark Langerhorst vertaalde Bart in 2012 ‘Explain Pain’ naar de Nederlandse titel ‘Begrijp de Pijn’. Een naslagwerk voor therapeuten én mensen met pijn! Het legt in heldere taal en duidelijke illustraties uit wat pijn nu precies is. Bart doceert o.a. de NOI Explain Pain cursus als onderdeel van na- en bijscholing voor (para)medici. 

Gewrichten en nek-schouderklachten

Docent: Josya Sijmonsma

 

Workshop

In deze workshop wordt ingezoomd op nek-schouderklachten. In het bijzonder op oorzaken en gevolgen van het Thoracic Outlet Syndrom, ofwel TOS, en de specifieke rol die het AC-gewricht en het SC-gewricht hierbij kunnen hebben. Compressie op de vaat-zenuwstreng kan veroorzaakt worden door diverse structuren die deel uitmaken van de poorten waar de vaat-zenuwstreng doorheen loopt. In de praktijk kan het lastig zijn om de precieze oorzaak vast te stellen.

Behalve dat er aandacht wordt besteed aan andere mogelijke oorzaken van de klachten, de differentiaaldiagnostiek en het klinisch redeneren, wordt er met name dieper ingegaan op de specifieke rol die het AC-gewricht en het SC-gewricht hierbij kunnen hebben. Hoe is het onderscheid te herkennen tussen weke delen als mogelijke veroorzaker van het probleem of juist de kleine gewrichtjes van de schoudergordel? Hoe beïnvloeden structuren elkaar wederzijds, wat is oorzaak en wat is gevolg? 

In het ‘work’ gedeelte ligt de focus vooral op een goede diagnostiek, de voorwaarde voor een effectieve en efficiënte behandeling.

 

Bio

Mijn opleiding Fysiotherapie ronde ik af in 1985, waarna ik verscheidene specialisaties heb gedaan. Vanwege mijn brede interesse in het vak zijn mijn specialisaties divers, van manuele lymfdrainage, manuele therapie en triggerpointtherapie tot shiatsu en meridiaantherapie. 

Eind jaren ’90 was ik nauw betrokken bij de introductie van Kinesiotaping en Medical Taping in Europa. Na mijn opleiding als Kinesiotape Instructor ben ik nationaal en internationaal cursussen gaan geven over deze behandelmethode. Niet alleen voor fysiotherapeuten en oedeemtherapeuten, maar ook voor professionele behandelaars met een andere achtergrond, zoals massagetherapeuten, triggerpointcoaches en sportverzorgers.

Omdat er bij sportverzorgers en massagetherapeuten veel behoefte was aan verdiepende en verbredende kennis, ben ik in 2015 begonnen met het samenstellen en schrijven van de modules ‘Mobiliserende Gewrichtstherapie’ die met name gericht zijn op deze doelgroepen. Ook deze cursussen zijn inmiddels internationaal geworden. 

Over al deze onderwerpen heb ik een aantal boeken en publicaties geschreven, waarvan het boek ‘Medical Taping Concept – Manual’ wel het bekendste is. De eerste versie hiervan verscheen in 2004, in 2016 is de volledig herziene uitgave van dit boek verschenen. Het boek is in diverse talen vertaald en heeft internationaal een standaard neergezet. 

Naast alle cursussen en publicaties, ben ik ook als behandelaar actief in mijn eigen praktijk.        

De voet als fundament

Robin Captijn

 

Workshop

In deze workshop “Het fundament” wordt zowel theorie als een actieve voetentraining gedaan. Hierbij proberen we een  antwoord te vinden op onderstaande vragen.

Waarom heeft het fundament (de voeten) zo een belangrijke rol bij je hele welzijn.

Waardoor ontstaan veel van onze voetklachten.

Wat is het verschil in benadering tussen podoloog, zooltjes en een voetspecialist-voettraining.

Uitleg waarom voeten zo belangrijk zijn t.o.v. van ons fascia systeem en de invloed op vorming van triggerpoints

Hoe verbeter of herstel je het contact met je voeten.

Deelnemers aan deze workshop kunnen vooraf aan de workshop “Het Fundament” een afdruk van contouren van beide voeten laten maken. (De voetafdruk graag voor aanvang van het programma en registratie laten maken. Kom dus ruim op tijd). Na de uitleg van Robin geeft deze afdruk de deelnemers een indruk hoe zij op hun voeten staan. Aan het einde van de workshop, na de voeten-training gaan we weer een afdruk van de voeten maken om te zien of de korte training wat positieve veranderingen van de voet zichtbaar maken.

Bio

Ik ben Robin Captijn en ik houd mij sinds 1990 bezig met het behandelen van diverse lichamelijke en psychische klachten. Ik heb met veel voldoening en succes diverse opleidingen tot paramedisch therapeut gevolgd. Waaronder de opleiding tot Triggerpointcoach. 

De afgelopen jaren ben ik mij meer gaan specialiseren in: Voeten en hun klachten, Rugklachten die niet uit de rug komen maar uit een disbalans tussen de voet en rugspieren (Psoas).

Ik heb de kennis op het gebeid van de voeten mogen ervaren, zien en voelen bij Mida Schutte. Mida Schutte heeft deze voettherapie zelf ontwikkeld en is 63 jaar praktiserend geweest. Ik heb 4 jaar stage bij haar gelopen. In mei 2017 is zij overleden en sinds die tijd heb ik na haar werkzaamheden mogen voortzetten.

 

 

Wat kost het .... en

Inschrijving

 

 

Symposium Myofasciale Therapie 2019


 

Prijs Licentiehouders Prijs Normaal
   
 € 222,30  € 247,- 

 

 


Ben je licentiehouder op het moment van inschrijven?

Dan krijg je maar liefst 10% korting op dit symposium!

Inschrijving sluit 30 april 2019

 

INSCHRIJVEN SYMPOSIUMklik hier

 

 

Accreditatie - korting

Trainers - programma

Fotoimpressie van de vorige keer

 

 

 

Alle voordelen op een rij
  • Waardevolle nieuwste informatie uit Amerika over Fascia Release
  • 8 interactieve workshops waar je er 2 uit kunt kiezen
  • Accreditatie aangevraagd
  • Keynotespreaker is een expert op zijn vakgebied
  • Workshop trainers hebben hun sporen verdiend in het veld
  • Netwerkmogelijkheden met collega's
  • Zeer goede bereikbaarheid met auto en OV
  • Ede is centraal gelegen
  • Mooie ligging in het bos
  • Uitgebreide lunch
Prijs en korting

Ben je licentiehouder op het moment van inschrijven? Dan krijg je maar liefst 10% korting op het symposium.

Accreditatie

 

Geaccrediteerd door: NGS, KTNO, BATC, VBAG, CAT, LVNG, VIV en de NVST.

Lees meer  >
Voor wie?

Deze dag is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in zijn vakgebied en manueel geschoold is. Masseurs, massage- en shiatsutherapeuten, fysio, ergo- en oefentherapeuten. Iedereen die nieuwe ideeen en vaardigheden op wil doen.  En zeker behandelaars die zich willen speciliseren op het gebied van Fascia release.

Programma opbouw
09.00 uur Aanmelden en registratie
09.30 uur Welkom en opening door Hanneke Heij
09.45 uur Lezing 1 door David Lesondak
10.45 uur Koffie en thee pauze
11.00 uur Workshop 1
13.00 uur

Lunch

13.45 uur Workshop 2
15.45 uur Koffie en thee pauze
16.00 uur Vervolg lezing David Lesondak
17.00 uur Afsluiting en feestelijke borrel

 

Foto's van de vorige keer

Bekijk hier een fotoimpressie van symposium in 2016.


Wie weet heb je een collega voor wie dit symposium ook interessant is.

 

Deel dit symposium op Facebook of LinkedIn.

Deel dit symposium op Facebook

Deel dit symposium op LinkedIn


 

Inspireer anderen en deel via

 

Schrijf je hier in voor de NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van webinars, blogs, handige tips, onderzoeken en nieuwe trainingen & ontwikkelingen.

JA! Interessant.