Route:  
 1. Home
 2. Lifestyle Specialist

Opleiding Pijn- en Lifestyle Specialist

Nieuwe Opleiding: Pijn en Lifestyle Specialist

​De enige myofasciale lifestyle gerichte opleiding in Nederland

Specifiek voor de Spier Specialist en geaccrediteerd voor 75 ECT's

Start Juni 2023

Tussen de 20-25% van de mensen heeft langdurige pijnklachten

Pijn is een van de meest complexe menselijke ervaringen. Cliënten met pijnklachten hebben vaak een extra beperking als het gaat om gezond(er) te leven. De pijn zorgt ervoor dat blijvende veranderingen aanbrengen moeilijker is. Door de pijnklachten zijn ze sneller vermoeid, hebben ze minder energie, kunnen ze minder makkelijk bewegen of blijven ze in een cirkel van negatieve gedachten ronddraaien. Bij pijn reageert het zenuwstelsel anders, is het hormonale stelsel ontregelt en ontwikkelt het brein een tunnel- en koker visie.

Dus heeft iemand met pijnklachten een andere benadering nodig binnen de lifestylegeneeskunde.

 

Waarom een opleiding tot pijn- en Lifestyle specialist

 

Pijn is een enorm groeiend maatschappelijk probleem. Een behandeling waarin je meer aspecten dan alleen de spieren analyseert en behandeld kan een goed deel van de oplossing bieden. Dit levert gezondheidswinst op én het kan bijdragen aan de effectiviteit van een behandeling. Na deze opleiding;

 • Haal je meer rendement uit je behandeling;
 • Is je behandeltraject effectiever;
 • Verbreed je je klantenbestand;
 • Vergroot je je biomedische kennis;
 • Begeleid je cliënten van stress naar succes;
 • Bouw je samen aan meer veerkracht;
 • Begeleid je cliënten van een passieve naar een actieve lifestyle;
 • Motiveer je cliënten om van lijdend voorwerp naar leidend voorwerp om te buigen.

Kijk hier voor een Sneak Preview 

Studie inhoud

✔️ Stress en ontspanning

✔️ Voeding en laaggradige ontstekingen

✔️ Bewegen en stretchen 

✔️ Slaap problematiek & vermoeidheid

✔️ Pijneducatie & -perceptie

✔️ CoachingKit

✔️ Triggerpoint (T)issues      

✔️ Referred pain 

✔️ Fascinerende Fascia  

✔️ Praktijk Marketing (Bonus)                                 

Schrijf je in voor deze bijzondere opleiding

 

Ontwerp zelfstandig een leefstijl interventie

 

We duiken diep in de onderbouwing van alle genoemde onderwerpen. Zo krijg je meer inzicht in de werking van de verschillende mechanismen. Je leert hoe je een analyse maakt en daar verbeterpunten aan koppelt. Daarnaast krijg je praktische tips voor jou en je cliënt en handige tools om je cliënt te begeleiden.

Uniek aan deze opleiding is dat de inhoud specifiek gericht is op masseurs, therapeuten, specialisten, osteopaten en paramedici. Mensen met een grote dosis vakkennis die deze kennis willen verdiepen. Na de opleiding ben je opgeleid tot Pijn- en Lifestyle specialist; een expert op het gebied van pijn management.

Al sinds de start brengt Triggerpointcoach factoren in kaart die klachten veroorzaken en in stand houden. We focussen ons dus al jaren op wat nu lifestyle coaching wordt genoemd. Na deze opleiding kun je zelfstandig een leefstijlinterventie ontwerpen en behandelen, hierdoor wordt je vak breder. 

Voordelen in het kort

 

✔️ We beginnen met koffie & kennismaken in Bussum: 3 juli 2023 10 - 13 uur

✔️ Een basisprogramma met heldere uitleg

✔️ 9 boeiende masterclasses (online)

✔️ Trainingsdag in Bussum op 19 juni 2024

✔️ Maandelijkse Q & A sessies

✔️ Accreditatie 75 ECT's - Voorbereiding nieuwe eisen zorgverzekeraars

✔️ Je houdt onbeperkt toegang tot de leeromgeving

✔️ Altijd en overal online studeren

✔️ Een speciale Facebook groep om samen te studeren en te sparren

✔️ En ... direct toepasbare tools voor in je praktijk

✔️ Bonus: Masterclass Praktijkmarketing t.w.v. € 149,-

✔️ Bonus: Jaarabonnement Online Pijngids t.w.v. € 127,-

✔️ Bonus: 10% extra korting op de postersets

Speciaal voor Spier Specialisten

 

 

 

Visie Pijn- en Lifestyle Specialist

Tot voor kort werd leefstijl vooral gezien als middel ter preventie van aandoeningen. Nu wordt het ook vaak ingezet in de behandeling van chronische klachten, pijn, ziekten en aandoeningen. Zo vindt leefstijltherapie steeds meer haar weg naar de massagepraktijk.


Wat zijn precies de belangrijke pijlers van een gezonde leefstijl? Voeding, beweging, ontspanning, slaap, sociale contacten en zingeving hebben een positieve invloed. Ze kunnen preventief werken. En ze dragen ook bij aan de behandeling van pijnklachten, chronische aandoeningen, SOLK en stress gerelateerde klachten.

Wat een gezonde leefstijl precies inhoudt? Hoe kun je het inzetten in je eigen praktijk? Hoe bied je structuur in je behandelprogramma en aan je cliënt?

De opleiding Pijn- en Lifestyle Specialist richt zich op totaal van het herstel van lichamelijke problemen en op onderhoudende factoren. 

Inhoud Opleiding "In het kort"

Praktisch

 

Inschrijven kan tot juni 2023. Nadat je je hebt ingeschreven krijg je gelijk toegang tot het basisprogramma. Dan kun je alvast tijd in je agenda reserveren en de benodigde boeken aanschaffen. De boekenlijst met 15 interessante studieboeken staat in je leeromgeving.

De opleiding start in juni 2023. Vanaf dan krijg je iedere maand een nieuwe Masterclass om zelfstandig online te volgen met daarna een gezamenlijke Q&A sessie online. In de vakantie slaan we deze Q&A sessies over. Zo heb je geen verplichtingen, maar kun je wel studeren als je zin hebt. De meeste mensen benutten hun tijd in deze periode om alvast boeken te lezen en te studeren. Dat is ook de reden dat de opleiding start in juni. 

19 juni 2023 hebben we een trainingsdag in Bussum. Deze is vooral gericht op hoe je alles in de praktijk kunt brengen. Je business model. Hoe structureer je alles en waar begin je mee? Daarna kun je tussen zelf je examen inplannen bij de docenten als je alle opdrachten af hebt. De opleiding duurt tussen de 1 en 1,5 jaar.

 De IJsfabriek Bussum
open
Licentietraining: Ja ✔
Basisprogramma

Het basisprogramma legt gedetailleerd uit hoe deze opleiding in zijn werk gaat, wat er van je verwacht wordt, je planning, de boekenlijst en een overzicht van de opdrachten die je moet inleveren. Het geeft een visie op ldeze pijn specialisatie en wat je van de masterclasses kunt verwachten. Het laat de opleiding myofasciale pijn specialist zien in 8 praktische stappen en geeft een handig stappenplan naar je examen. 

Na het volgen van deze opleiding is:

 • Je biomedische kennis toegenomen
 • Je inzicht in gecompliceerde klachten vergroot
 • Je vakinhoudelijke kennis toegenomen
 • Je analysevermogen verbeterd
 • Je behandelmogelijkheden uitgebreid
 • Je psychische inzicht verdiept
 • Je cliënt benadering verbeterd

In deze opleiding vergroot je de kennis over vetten, vetverbranding, stofwisseling, mitochondriën, gezonde voeding, endocriene stelsel, stress respons, vecht/vlucht/bevries systemen, belang van stress, bewegen, stretchen, slapen, ontspanning, ademhaling, laaggradige ontstekingen, bewustwording, ouder worden, mindfulness, vitaal blijven, spiermassa, spieren, fascia, pijn en pijngedrag, om maar een paar hoofdlijnen te noemen en je weet hoe je hierin interventies kunt inzetten voor je client.

Masterclass Stress en ontspanning

Stress kan zorgen voor een intensere pijnbeleving en meer pijn zorgt voor minder bewegen en kan leiden tot minder sociale contacten. Daarnaast zorgt het voor een spiraal van negatieve gedachten wat weer kan leiden tot burn-out. Misschien is dit somber gesteld maar chronische en langdurige pijn is een enorme belasting voor de cliënt en stress speelt daarbij een grote rol. Je kunt je voorstellen wat zorgen maken over de toekomst met je kan doen. Kan ik mijn nog wel kinderen opvoeden? Raak ik mijn baan kwijt? Hoe ga ik mijn hobby en passie ooit nog kunnen uitvoeren? Stress en doemdenken maakt het erger en dus is leren ontspannen en stressmanagement van groot belang voor gezond en vitaal gedrag. Uiteraard leer je de praktische kant van stressbeheersing maar zeker ook de nieuwste inzichten uit de literatuur en de achterliggende theroretische principes.

Masterclass Voeding en laaggradige ontstekingen

Op basis van chronische stress kunnen veel ziekenbeelden ontstaan. Burn-out, Fibromyalgie en het vermoeidheidssyndroom worden ermee in verband gebracht. Maar ook voeding, een gezonde darmwand en laaggradige (stille) ontstekingen lijken een rol te spelen. Steeds meer onderzoeken laten verbanden zien. Niet alleen met cortisol-gerelateerde klachten maar ook bijvoorbeeld met chronische pijn. Hier zien we al duidelijk de verbanden tussen voeding en klachten naar boven komen. Maar wat is gezonde voeding? Wat is gezond eten? Hoe belangrijk is de schijf van vijf? Het eten van vetten? En wat doet suiker in je lichaam? En … zoetstoffen die geven weer dezelfde reactie in het lichaam als suiker. Dat alles moet weer uit het lichaam vervoerd worden. Door de darmen en door de lymfe.

Masterclass Bewegen en stretchen

In deze masterclass kijken we naar het belang van bewegen en stretchen maar ook hoe kom je in beweging? Van heel eenvoudig wandelen tot een beweegplan waardoor je cliënt weer fit en actief wordt en blijft.

Bewegen, sporten, lopen, wandelen en actief zijn – in welke vorm dan ook – is belangrijk in het algemeen maar ook voor het myofasciale weefsel. Het houdt het weefsel soepel en zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor weefsel beter kan functioneren en herstellen.

We kijken in deze masterclass naar verschillende methodes die in de praktijk goed werken en die makkelijk uitvoerbaar zijn voor je cliënt thuis.

Masterclass Slaap problematiek & vermoeidheid

Goed slapen is essentieel voor zowel je fysieke als je geestelijke welzijn. Zonder kwalitatief goede slaap heb je sneller pijn, heb je een kort lontje en ben je snel ontvlambaar. Concentreren wordt steeds lastiger en je bent snel afgeleid waardoor er geen werk meer uit je handen komt. Als dit langer duurt neemt de vermoeidheid toe, hierdoor werkt je prefrontale cortex minder en kun je geen goede beslissingen meer nemen. Er ontstaat een tunnelvisie en het wordt een warrige boel in je hoofd. Hierdoor neemt je wilskracht af en wordt het steeds moeilijker om de veranderingen aan te brengen die nodig zijn om te herstellen van je pijnklachten. Zo belangrijk is slaap.

Masterclass Pijneducatie & -perceptie

Als je lang ziek bent kun je ook hierdoor oververmoeid raken, burn-out verschijnselen krijgen of depressieve gevoelens ontwikkelen. "Ik voel me nu al alsof ik 80 ben, hoe moet dat dan zijn als ik straks echt 80 ben?" Hoe ziet mijn leven er dan uit? Het zijn vaak mensen die jarenlang ondanks de pijn doorgegaan zijn met sporten, werken en aan alle verwachtingen voldoen die onze maatschappij met zich meebrengt. En … dan in één keer kan het niet meer, is het op. Dus ... hoe ga je daar mee om? Hoe werken pijnmechanismes? Wanneer loop je door de pijn heen en wanneer luister je juist naar je lijf en neem je rust? Hoe voorkom je dat het erger wordt? Kennis en technieken wisselen elkaar af in deze module.

 

Masterclass CoachingKit

Om te beginnen is deze studie geen coachopleiding. Gezien je achtergrond en je werkervaring nemen we aan dat je binnen je werkveld en je basisopleiding de nodige ervaring hebt opgedaan waarin je mensen begeleid. Het neemt niet weg dat coaching en begeleiding wel een belangrijk onderdeel is van het succes van je behandeling. Daarom zullen we hier toch aandacht aan geven zodat je ook op dit vlak je kennis kunt verbreden en verdiepen. We zullen dan ook niet de traditionele coach technieken oefenen maar meer de alternatieve mogelijkheden die je daarnaast kunt gebruiken. En je krijgt een mooi vormgegeven digitaal werkboek voor je cliënt. Een toolbox met ruim 50 oefeningen die je met je cliënt kan doen voor meer rust, bewustwording en inzicht. Daarnaast krijg je een digitaal werkboek voor jou als behandelaar met verschillende systemen en modellen die je in kan zetten of waarmee je kan werken.

Masterclass Triggerpoint (T)issues

In deze masterclass krijg je achtergrondkennis en meer inzichten in de verschillende theorieën die er zijn op het gebied van triggerpointtheorie. Daarnaast krijgt je veel bijzondere weetjes over spieren en klachtpatronen te horen. Hierbij leggen we verbanden met de neurologisch-, hormonale- en fasciale systemen en kijken we naar de boeiende resultaten van diverse baanbrekende onderzoeken.

Over de verschillende theorieën van myofasciale triggerpoints en over de mogelijke oorzaken en instandhoudende factoren gaan verschillende meningen rond. Het is een complexe geheel van oorzaak en gevolg die we beter begrijpen als we de anatomische en biomedische samenwerking uitdiepen. Deze masterclass is een prachtige verdieping na het volgen van de triggerpoint modules maar geeft ook een goed beeld van deze therapie als je er (nog) niet bekend mee bent.

Je leert in deze masterclass geen triggerpoints behandelen want dat is online onmogelijk te leren. Dat leer je in de modules. Mocht je nog niet bekend zijn met triggerpoint therapie dan gaat er in deze masterclass wel een wereld voor je open. 

Masterclass Referred pain

Referred pain is afgeleide pijn die veel verschillende oorzaken kan hebben en niet alleen door triggerpoints veroorzaakt worden. Spieren, fascia, zenuwen, organen, botten, pathologie, gewrichten en weke delen kunnen allemaal verschillende sensatie afgeven. De pijn of sensatie wordt ook nog eens op een andere plek in het lichaam gevoeld dan waar de oorzaak van de pijn zich bevindt. Daarom is het belangrijk te weten welke structuren in het lichaam voor welke klachten kunnen zorgen. Dat helpt bij een goede diagnosestelling en bij het klinisch redeneren.

Door het inzicht krijgen in de samenhang van alle systemen en wat ze juist van elkaar onderscheid krijgen we meer inzicht. We kijken naar de verschillende uitstralingspatronen, de myofasciale verbindingen en orgaan gerelateerde patronen.

Daarnaast bespreken we de meest gangbare orgaanfuncties en welke systemen het meest dominant zijn ten opzichte van elkaar.

Masterclass Fascinerende Fascia

Fascia functioneert als een fijnmazig netwerk dat essentieel is voor alle weefsel in het lichaam. Dit fasciale netwerk drapeert zich om organen, ligamenten, botten, zenuwen en spieren. Het zorgt voor samenhang. Daarbij wurmt het zich niet alleen om - maar ook door - alle organen heen. Dit fasciale weefsel houdt alles op zijn plek en tegelijkertijd houdt het alles van elkaar gescheiden.

Bij pijnklachten en functiebeperkingen speelt de fascia dan ook een belangrijke rol. Als de fascia wordt belemmerd, beïnvloedt dit niet alleen spieren en gewrichten. Het beperkt dan ook de zenuwcapaciteit, de orgaanfunctie en het algemene welzijn. Jarenlang werd de fascia onderschat en niet begrepen. Nu buigen vooraanstaande wetenschappers zich wereldwijd over de functie en de rol van dit stukje bindweefsel met een bijzonder eigen karakter.

Deze masterclass geeft een zeer verdiepend inzicht in je medische basiskennis, over de werking van het lichaam en over de fascia in het bijzonder. Het is een prachtige verdieping na het volgen van de fascia modules. 

Je leert in deze masterclass geen fascia behandelen want dat is online onmogelijk te leren. Dat leer je in de modules. Mocht je nog niet bekend zijn met fascia release dan gaat er in deze masterclass wel een wereld voor je open. 

Masterclass Praktijk Marketing (Bonus)

Zichtbaar zijn is belangrijk als je anders gaat ondernemen en aanvullende activiteiten wilt ontplooien zoals pijnreductie of lifestyle therapie. Door duidelijk te formuleren hoe jij deze therapie wilt inzetten, kun je duidelijk maken welk voordeel je cliënt kan behalen.

Maar hoe maak je de switch? Hoe ga je ‘oude kennis’ combineren met ‘nieuwe kennis’?

Daarnaast leer je in 6 logische stappen te evalueren waar je nog ‘winst’ kunt behalen in je praktijk. Je krijgt een opzet voor een Social Media kalender, tips voor je nieuwsbrief, quotes, illustraties en ideeën om je PR nog beter te maken. Zo kun je bewust richting geven aan (onderdelen) van je bedrijf

Door je Personal Branding een kickstart te geven, verhoog je je expertstatus en kun je laten zien in welke niche jij werkt.

Trainingsdag

Je ziet hoe de masterclasses met elkaar verbonden zijn, hoe de onderwerpen in elkaar overlopen en dat je ze eigenlijk niet los van elkaar kunt zien. Het één heeft altijd een relatie met het andere. Het eerste puzzelstukje is dan ook, wat kost het meeste energie en kunnen we dat veranderen? Het tweede puzzelstukje is waar is de snelste winst te behalen? Zodat er meer energie vrijkomt.

Deze energie moet je dan wel met zorg en spaarzaam gebruiken voor het doel wat je voor ogen hebt. Zet het in voor het goede doel - beter worden-  en zet het niet voor het huishouden of de verplichte klussen in de tuin of weer volop aan het werk. Structureel en met beleid plannen. Niet ik voel me vandaag zo goed, ik ga de tuin maar eens omspitten. Tijdens de trainigsdag bespreken we hoe we alle verschillende delen in kunnen zetten en op welk moment.

Investering


De kosten voor deze opleiding zijn bij een inschrijving voor 1 jan 2023.

Je betaalt € 2.900 in plaats van € 3.900. 

Houd wel rekening met extra kosten voor boeken (€ 493,65). 

Gespreide betaling is mogelijk.

Als je je inschrijft krijg je de keuze uit:

 1. Gelijk het hele bedrag betalen
 2. Betaal nu € 967.00 en in september 2023 en maart 2024 ontvang je een factuur voor het volgende gedeelte van € 967.00.

 3. Of je geeft een incasso af en deze bedragen worden dan in juli, september en maart geïncasseerd.

 4. Betaal 10 gelijke termijnen van € 290.00


Wat andere studenten vonden van de opleidingen die ze hier volgde

 

 

 

Veel gestelde vragen

Wat zijn de nieuwe eisen van de zorgverzekeraar in 2024?

Het ziet er naar uit dat de zorgverzekeraars de basispunten met ingang van 2024 willen verhogen van 180 naar 240 ECT's. Sommige zorgverzekeraars zoals Zilveren Kruis geven dit nu al aan in hun beleidsprogramma. Dat betekent dat veel therapeuten 60 ECT's moeten bijscholen. Tevens mogen de ECT's niet meer 'gestapeld' worden met verschillende diciplines. De opleiding Myofasciaal Pijn Specialist is een brede aanvulling op wat je al doet en past mijn inziens in alle diciplines waarin lichamelijk werk de basis is. Maar het is zeker verstandig dit na te vragen bij je beroepsvereniging.

Daarnaast is er sprake van een mogelijk kwaliteitsprogramma of een zorgprestatiemodel maar hoe dat eruit moet gaan zien is nog niet duidelijk. De intentie is om beter zicht te krijgen op de behaalde resultaten van de behandelingen.

Wat is het opleidingsniveau?

De opleiding is op HBO-niveau en toegankelijk voor masseurs, paramedici, behandelaren en therapeuten. Om de opleiding goed te kunnen volgen betekent dit dat deelnemers aan deze opleiding minimaal een massage- en/of therapeutische vooropleiding op MBO+/HBO niveau hebben afgerond en te beschikken over een HBO werk- en denkniveau. Het hebben van een MBK- of PSBK diploma is een pre. Ervaring met manueel behandelen en onderzoeken is nodig.

Is de opleiding geaccrediteerd?

De accreditatie voor de opleiding Myofasciaal Pijn Specialist is igeaccrediteerd voor 75 ECT’s bij de KTNO. Hieronder vallen de beroepsverenigingen: CAT, NVST, VBAG, MBOG, NMTN, FAGT, MET en de VIV. Omdat beroepsverenigingen kunnen afwijken van het advies van de KTNO is het altijd verstandig om bij  je beroepsvereniging na te vragen of deze opleiding binnen hun curriculum valt.

Voor meer informatie kijk op het accreditatie-overzicht.

Wordt ik na het volgen van de opleiding vergoed door verzekeraars?

Dat hangt af of je aangesloten bent bij een beroepsvereniging waardoor je in aanmerking komt voor vergoedingen. Deze opleiding valt niet onder de reguliere BLCN (Beroepsvereniging Leefstylecoaches Nederland).

Je kunt wel een individuele accreditatieproces aanvragen als je al in het bezit bent van een reguliere HBO opleiding. Dit is bedoeld voor is voor professionals die leefstijlcoaching als competenties hebben opgedaan en die een hbo- of wo-diploma bezitten om hun hbo-niveau aan te tonen. https://blcn.nl/accreditatie/

Wat is de duur van de opleiding?

Met de hele opleiding ben je één tot anderhalf jaar bezig. Een en ander is afhankelijk van hoeveel voorkennis je hebt en hoeveel beschikbare tijd in je agenda. Het programma is in het totaal 75 ECT’s. Uiteraard mag je er langer over doen dan een jaar maar we adviseren het niet heel veel verder voor je uit te schuiven. Misschien heb je al een aantal boeken gelezen of heb al één of meerdere masterclasses gevolgd of ben je ruim bekend met een specifiek onderwerp. Dan ben je minder tijd kwijt en dit kun je dan meenemen in je planning natuurlijk.

Waarom krijg ik 3 bonussen?

De Masterclass Praktijk Marketing is als bonus opgenomen. In de reguliere Lifestyle opleidingen is dat meestal een verplicht onderdeel als het gaat om startende coaches. Deze opleiding is meer gericht op bestaande praktijkhouders die hun 'zaakjes' wat dat betreft al op orde hebben. Maar het neemt niet weg dat het een bijzondere toegevoegde waarde heeft om deze masterclass te volgen en nog eens fris naar je bedrijf te kijken.

 

Bonus: een jaarabonnement op de online pijngids. Hier staat zoveel kennis in dat ik denk dat het onontbeerlijke informatie is tijdens je studie. Als je al een abonnement hebt dan wordt deze met een jaar verlengd.

 

Bonus: 10% extra korting op de posterset. Omdat het gewoon een mooie toevoeging is in je praktijkruimte.

Wat houdt het basisprogramma in?

Het basisprogramma legt gedetailleerd uit hoe deze opleiding in zijn werk gaat, wat er van je verwacht wordt, je planning, de boekenlijst en een overzicht van de opdrachten die je moet maken voor je examen. Het geeft een visie op myofasciaal pijn specialist en wat je van de masterclasses kunt verwachten. Het laat de myofasciaal pijn specialist zien in 8 praktische stappen en een handig stappenplan naar je examen. De opdrachten voor het examen zijn praktisch van aard en naderhand te gebruiken in je bedrijf.

Start van de opleiding, Q&A sessies en het examen

Je kunt je inschrijven in juni en dan kun je gelijk aan de slag met het basisprogramma. Vervolgens start er iedere maand een nieuwe masterclass. Iedere maand is er een Q&A sessie behalve in de vakantie (juli, aug, dec). Die zijn steeds op de laatste maandag van de maand van 19-20 uur. De trainingsdag valt op 21 juni 2023. En het examen kun je zelf inplannen in overleg met de docent.

Wij staan voor kwaliteit. Een clënt kan enkel veilig behandeld worden wanneer je voldoende kennis hebt van anatomie, pathologie en fysiologie. Daarnaast moet je de methodes gecontroleerd en veilig kunnen uitvoeren in de juiste context. Om dit te waarborgen hebben wij een trainingdag en diverse contactmomenten ingepland waarbij alle kennis en vaardigheden aan bod komen. Om de opleiding af te ronden is het behalen van het examen noodzakelijk (één herkansing is mogelijk).

Kosten van de opleiding en is deze aftrekbaar?

De opleiding kost € 3.900,- euro. De opleiding is vrijgesteld van BTW.

Omdat ik zo trots ben dat ik na 2 jaar puzzelen, schrijven, lezen en onderzoeken deze opleiding 'rond' heb, vind ik dit een feestje waard om te vieren.

Daarom krijg je dit jaar € 1.000,- euro korting.

Daarnaast heb je nog een boekenlijst nodig en hier moet je ongeveer € 493,65,- euro voor incalculeren.

Uiteraard zijn opleidingskosten wel aftrekbaar als kosten als je ondernemer bent.

Schrijf je in voor deze bijzondere opleiding

Vragen? Stuur me dan een mail.

 

Schrijf je hier in voor de NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van webinars, blogs, handige tips, ondrzoeken en nieuwe trainingen & ontwikkelingen.

JA! Interessant.