Route:  
 1. Home
 2. Lifestyle Specialist

Opleiding Pijn- en Lifestyle Specialist

Nieuwe Opleiding: Pijn en Lifestyle Specialist

​De enige myofasciale lifestyle gerichte opleiding in Nederland

Specifiek voor de Spier Specialist en geaccrediteerd voor 75 ECT's

Start Juni 2023

Tussen de 20-25% van de mensen heeft langdurige pijnklachten

 

Pijn is een van de meest complexe menselijke ervaringen. Cliënten met pijnklachten hebben vaak een extra beperking als het gaat om gezond(er) te leven. De pijn zorgt ervoor dat blijvende veranderingen aanbrengen moeilijker is.

Door de pijnklachten zijn ze sneller vermoeid, hebben ze minder energie, kunnen ze minder makkelijk bewegen of blijven ze in een cirkel van negatieve gedachten ronddraaien. Bij pijn reageert het zenuwstelsel anders, is het hormonale stelsel ontregelt en ontwikkelt het brein een tunnel- en koker visie.

 

Dus heeft iemand met pijnklachten een andere benadering nodig binnen de lifestylegeneeskunde.

 

Waarom een opleiding tot pijn- en Lifestyle specialist

 

Pijn is een enorm groeiend maatschappelijk probleem. Een behandeling waarin je meer aspecten dan alleen de spieren analyseert en behandeld kan een goed deel van de oplossing bieden. Dit levert gezondheidswinst op én het kan bijdragen aan de effectiviteit van een behandeling. Na deze opleiding;

 • Haal je meer rendement uit je behandeling;
 • Is je behandeltraject effectiever;
 • Verbreed je je klantenbestand;
 • Vergroot je je biomedische kennis;
 • Begeleid je cliënten van stress naar succes;
 • Bouw je samen aan meer veerkracht;
 • Begeleid je cliënten van een passieve naar een actieve lifestyle;
 • Motiveer je cliënten om van lijdend voorwerp naar leidend voorwerp om te buigen.

Kijk hier voor een Sneak Preview 

Studie inhoud

✔️ Stress en de Polyvagaaltheorie

✔️ Voeding en laaggradige ontstekingen

✔️ Pijn Reductie Methode & Fasciale vitaliteit 

✔️ Slaap problematiek & vermoeidheid

✔️ Pijneducatie & -perceptie

✔️ CoachingKit

✔️ Triggerpoint (T)issues      

✔️ Referred pain 

✔️ Fascinerende Fascia  

✔️ Praktijk Marketing (Bonus)                                 

Schrijf je in voor deze bijzondere opleiding

 

Ontwerp zelfstandig een leefstijl interventie

 

We duiken diep in de onderbouwing van alle genoemde onderwerpen. Zo krijg je meer inzicht in de werking van de verschillende mechanismen. Je leert hoe je een analyse maakt en daar verbeterpunten aan koppelt. Daarnaast krijg je praktische tips voor jou en je cliënt en handige tools om je cliënt te begeleiden.

Uniek aan deze opleiding is dat de inhoud specifiek gericht is op masseurs, therapeuten, specialisten, osteopaten en paramedici. Mensen met een grote dosis vakkennis die deze kennis willen verdiepen. Na de opleiding ben je opgeleid tot Pijn- en Lifestyle specialist; een expert op het gebied van pijn management.

Al sinds de start brengt Triggerpointcoach factoren in kaart die klachten veroorzaken en in stand houden. We focussen ons dus al jaren op wat nu lifestyle coaching wordt genoemd. Na deze opleiding kun je zelfstandig een leefstijlinterventie ontwerpen en behandelen, hierdoor wordt je vak breder. 

Voordelen in het kort

 

✔️ We beginnen met koffie & kennismaken in Bussum: 26 juni 2023 10 - 13 uur

✔️ Een basisprogramma met heldere uitleg

✔️ 9 boeiende masterclasses (online)

✔️ Trainingsdagen in Bussum op 9 okt 2023 & 19 juni 2024 (afronding)

✔️ Maandelijkse Q & A sessies

✔️ Accreditatie 75 ECT's - Voorbereiding nieuwe eisen zorgverzekeraars

✔️ Je houdt onbeperkt toegang tot de leeromgeving

✔️ Altijd en overal online studeren

✔️ Een exclusieve Facebook groep om samen te studeren en te sparren

✔️ En ... direct toepasbare tools voor in je praktijk

✔️ Bonus: Masterclass Praktijkmarketing t.w.v. € 149,-

✔️ Bonus: Jaarabonnement Online Pijngids t.w.v. € 127,-

✔️ Bonus: 10% extra korting op de postersets

Speciaal voor Spier Specialisten

 

 

 

Visie Pijn- en Lifestyle Specialist

Tot voor kort werd leefstijl vooral gezien als middel ter preventie van aandoeningen. Nu wordt het ook vaak ingezet in de behandeling van chronische klachten, pijn, ziekten en aandoeningen. Zo vindt leefstijltherapie steeds meer haar weg naar de massagepraktijk.


Wat zijn precies de belangrijke pijlers van een gezonde leefstijl? Voeding, beweging, ontspanning, slaap, sociale contacten en zingeving hebben een positieve invloed. Ze kunnen preventief werken. En ze dragen ook bij aan de behandeling van pijnklachten, chronische aandoeningen, SOLK en stress gerelateerde klachten.

Wat een gezonde leefstijl precies inhoudt? Hoe kun je het inzetten in je eigen praktijk? Hoe bied je structuur in je behandelprogramma en aan je cliënt?

De opleiding Pijn- en Lifestyle Specialist richt zich op totaal van het herstel van lichamelijke problemen en op onderhoudende factoren. 

Inhoud Opleiding "In het kort"

Praktisch

 

Inschrijven kan tot juni 2023. Vanaf dat moment krijg je eerst het basisprogramma toegestuurd en vervolgens krijg je iedere maand een nieuwe Masterclass om zelfstandig online te volgen. In juni, sept, okt nov, jan, feb, maart en april zijn er gezamenlijke Q&A sessie online. In de vakantie (juli, aug, dec en mei) slaan we deze Q&A sessies over. Zo heb je geen verplichtingen, maar kun je wel studeren als je zin hebt. De meeste mensen benutten hun tijd in deze periode om alvast boeken te lezen en te studeren. Dat is ook de reden dat de opleiding start in de zomer. Lekker boeken lezen en je voorbereiden. 

 • 26 juni 2023 starten we met een ochtend koffie en kennismaken in Bussum. 
 • 9 oktober 2023 is er een trainingsdag in Bussum.
 • 19 juni 2024 is een trainingsdag met afstuderen.

De trainingsdagen zijn vooral gericht op de toepssing in de praktijk en het vormgeven van je business model. 

 De IJsfabriek Bussum
open
Licentietraining: Ja ✔
Basisprogramma

Het basisprogramma legt gedetailleerd uit hoe deze opleiding in zijn werk gaat, wat er van je verwacht wordt, je planning, de boekenlijst en een overzicht van de opdrachten die je moet inleveren. Het geeft een visie op deze Pijn- en Lifestyle specialisatie en wat je van de masterclasses kunt verwachten. Het laat de opleiding Pijn- en Lifestyle specialist zien in 8 praktische stappen en geeft een handig stappenplan naar je examen. 

Na het volgen van deze opleiding is:

 • Je biomedische kennis toegenomen
 • Je inzicht in gecompliceerde klachten vergroot
 • Je vakinhoudelijke kennis toegenomen
 • Je analysevermogen verbeterd
 • Je behandelmogelijkheden uitgebreid
 • Je psychische inzicht verdiept
 • Je cliënt benadering verbeterd

Met deze opleiding vergroot je de kennis over vetten, vetverbranding, stofwisseling, mitochondriën, gezonde voeding, endocriene stelsel, stress respons, polyvagaal theorie, vecht/vlucht/bevries systemen, belang van: stress, bewegen, stretchen, slapen, ontspanning, ademhaling, laaggradige ontstekingen, bewustwording, ouder worden, mindfulness, vitaal blijven, spiermassa, spieren, fascia, pijn en pijngedrag, om maar een paar hoofdlijnen te noemen en je weet hoe je hierin interventies kunt inzetten voor je client.

Masterclass Stress en de Polyvagaal theorie

Te veel stress en met name de stress die er langzaam insluipt, die langzaam steeds meer wordt, waar je gewent aan raakt is een probleem op de lange duur.

Het karakter speelt daarbij een grote rol. Heb je er snel last van? Hoeveel flexibiliteit heb je? Hoe is je draagkracht? En welke copingstrategie heb je zelf ontwikkeld? Is die nog behulpzaam? Welke hulpbronnen heb je ter beschikking en gebruik je ze? 

Samengevat spelen bij stress, fysieke, emotionele, cognitieve en fysiologische factoren een rol in het ontstaan van stress, de duur van de stress, de benodigde herstelperiode en hoe iemand omgaat met dit alles, de coping. De stress-brein as en het endocriene stelsel zijn een belangrijk stelsel als het om stress gaat. 

We zien dat er verschillende manieren zijn waarop we stress en de alarmreactie kunnen onderzoeken en hanteren, waaronder gevalideerde testen, de polyvagaal benadering, ontspanningstechnieken, empowerment en positief denken.

Het in balans brengen van de ventrale, dorsale en sympathische neurale circuits, het bepalen van de vagale tonus en de vagale rem en de hersen-darm as in balans brengen zijn daar belangrijke onderdelen van.

Masterclass Voeding en laaggradige ontstekingen

Het belang van goede voeding weten we allemaal maar wat is gezonde voeding eigenlijk? Dat het zorgt voor vitaliteit en energie is duidelijk en verder genereerd het bouwstoffen, is het een boost voor je brein en belangrijk voor je ontwikkeling.

Als je tekorten hebt aan vitamines of mineralen dan kunnen we problemen ontstaan. We weten allemaal dat vroeger op zeilschepen ‘scheurbuik’ een groot risico was. Toen bleek dat het verholpen kon worden door het innemen van vitamine C was het probleem gauw opgelost. Vitamine C is o.a. betrokken bij de opbouw van collageen. Maar ook magnesium, vitamine D en water zijn belangrijk voor het myofasciale systeem.

Serotonine, dopamine en melatonine worden aangemaakt in je darmen en je darmen staan via de Nervus Vagus in directe verbinding met het brein. Het gezond houden van je darmen heeft dus een effect op je brein. Wat dit zijn allemaal stofjes die je nodig hebt om je goed te voelen.  En stel je hebt last van stress. Stress verhoogd de cortisol in je lichaam en cortisol ‘eet’ serotonine, dopamine en vitamine C. 

Dus minder stress, goed en gezellig eten, bewegen en af en toe even niet eten (intermittend vasten) helpt om je goed te voelen. De mitochondriën helpen je om je energiek te voelen en de juist balans in je darmen en in voedingsmiddelen voeden je mitochondriën weer. Dus eet je energiek en gezond.

Zo voorkom je ook laaggradige ontstekingen in je lichaam en hoeft je immuunsysteem niet overactief te zijn. Zo kan het immuunsysteem zijn energie gebruiken waar het voor bedoeld is. Want laaggradige ontstekingen zijn de bakermat van veel klachten en aandoeningen. Waar we met lifestyletechnieken en de Pijn Reductie Methode veel aan kunnen doen.

Masterclass Pijn Reductie Methode & Fasciale vitaliteit

Het weer in beweging zetten van onze cliënten is denk ik wel een van de meest moeilijke aspecten van ons werk. Zowel lichamelijk als geestelijk. Er moeten stappen gezet worden om te veranderen en hoe doen we dat op een leuke en makkelijke manier.

Allereerst is uitleggen hoe het werkt belangrijk maar vooral waarom in beweging komen zo belangrijk is. Vervolgens leg je uit dat ze niet naar de sportschool hoeven (Pfffff gelukkig ;-) maar het ook thuis kunnen doen. Simpel, leuk en makkelijk. Maar wel consequent en opbouwend!

Bewegen en spieropbouw heeft namelijk zoveel positieve effecten op het lichaam.  Op je hormonen, op hoe je je voelt, op je energieniveau, op de Nervus Vagus, op je brein en op je sociale leven.

Balansoefeningen zijn belangrijk als je ouder wordt, dan val je minder snel.

Stretchen is belangrijk voor de fascia (maar dan wel op een aangepaste, lekkere, luie manier). 

De pijnreductie methode bestaat uit een goed start van de dag, oefeningen die makkelijk zijn maar die je wel door de dag heen kunt doen, wandelen en buiten zijn, fasciale vitaliteit, een positieve mindset, kracht, cardio en ontspanning.

Het is echt bedoeld voor mensen die (nog) niet naar de sportschool of fysiotherapeut kunnen of willen om welke reden dan ook. Voor mensen met chronische pijnklachten die toch zo goed en gezond mogelijk voor hun lijf willen zorgen.

We kijken samen met de cliënt naar de healty habbits, het stappenplan, het positieve stapel effect en die ene wonderpil die waanzinnige effecten heeft.

Masterclass Slaap problematiek & vermoeidheid

Te weinig slaap heeft zoveel impact op al je body-functies. Bij te weinig kwalitatieve slaap raakt je brein overprikkeld, heb je meer en sneller pijn, loop je meer risico op overgewicht, dementie, diabetes, hart- en vaatziekten en verzwakt het je immuunsysteem. Je energie neem snel af en als je dan beseft dat je, om in slaap te vallen, juist energie nodig hebt, hoe ga je dat doen?

Melatonine en cortisol zijn elkaars antagonist en hoe krijg je die weer in balans? Hoe verhoog je de slaapdruk? En spinnenwebben die gemaakt zijn door spinnen die cafeïne, slaapmiddel, wiet of LSD gekregen hebben laten bizarre structuren zien in hun web. Daar gaan we verder op in.

En een goede slaap automatiseert bewegingsroutines, slaap is dus essentieel voor sporters die een topprestatie willen leveren. Maar ook als je creatief wilt zijn, wilt leren, concentratie nodig hebt en een sociaal leven wilt hebben

Als de vermoeidheid toenemt werkt je prefrontale cortex minder en kun je geen goede beslissingen meer nemen. Er ontstaat een tunnelvisie en het wordt een warrige boel in je hoofd.

Hierdoor neemt je wilskracht af en wordt het steeds moeilijker om de veranderingen aan te brengen die nodig zijn om te herstellen van je pijnklachten. Zo belangrijk is slaap.

Masterclass Pijneducatie & -perceptie

Pijn en met name chronische pijn heeft veel gevolgen en is een zware belasting voor de patiënt en zijn omgeving. Als je weet dat chronische pijn meer voorkomt dan hartklachten, diabetes en kanker samen, dan snap je waarom we hier aandacht aan besteden in deze opleiding. Het is een epidemie met ernstige gevolgen. 

Ook moet er veel meer speciale aandacht komen voor de mogelijke ontwikkeling van chronische pijnklachten na een donortransplantaties bij de orgaandonor. Iets wat nog te weinig gebeurt. Verder zie je dat veel mensen met chronische klachten een depressie of andere secundaire klachten ontwikkelen.

Volgens de grondlegger van de pijnbestrijding, John Bonica, is pijn een van de meest complexe menselijke ervaringen. De waarschuwingsfunctie die pijn normaal heeft, is ontregeld-verward en klopt niet meer. 

Het brein speelt daarin een grote rol maar om nu tegen je cliënt te zeggen dat ‘het tussen je oren zit’ heeft een denigrerende klank voor de ‘patiënt’ omdat het een ‘eigen schuld’ indiceert. En dat is natuurlijk niet zo - maar technisch gezien zit het probleem vaak juist wel in het brein, de neuronen om precies te zijn. Het brein maakt een inschatting van de ernst van de situatie en die inschatting is afhankelijk van veel factoren. Vaak gaat het daar mis. Vervolgens probeert het brein de overprikkeling en hormonale disbalans die daar het gevolg van is, in goede banen te leiden.

Wij moeten het brein dus opnieuw leren wat het nut van pijn is en dat kan door het brein opnieuw een stukje opvoeding te geven zodat het niet zo overdreven gevoelig (sensitisatie) reageert. 

Masterclass CoachingKit

Om te beginnen is deze studie geen coachopleiding. Gezien je achtergrond en je werkervaring nemen we aan dat je binnen je werkveld en je basisopleiding de nodige ervaring hebt opgedaan waarin je mensen begeleid. Het neemt niet weg dat coaching en begeleiding wel een belangrijk onderdeel is van het succes van je behandeling.

Daarom zullen we hier toch aandacht aan geven zodat je ook op dit vlak je kennis kunt verbreden en verdiepen. We zullen dan ook niet de traditionele coach technieken oefenen maar meer de alternatieve mogelijkheden die je daarnaast kunt gebruiken. En je krijgt een mooi vormgegeven digitaal werkboek voor je cliënt. Een toolbox met ruim 50 oefeningen die je met je cliënt kan doen voor meer rust, bewustwording en inzicht.

De CoachingKit is dus een uitgebreide bundel met praktische formulieren die je mee kunt geven aan je cliënten. Je kunt speciale samenstellingen maken, denk aan setjes voor stress & ontspanning, pijnklachten, slaapproblemen, bewustwordingsissues, autonomie en bewegen. Maar je kunt er ook een soort werkboek van maken wat je in een aantal maanden doorloopt met je cliënt.

Daarnaast hebben we het gehad over het effect van motiverende en positieve woordgebruik, metaforen en symbolen die we kunnen gebruiken om educatie te geven. Net als het activeren van de Happy homones, healthy habits en hoe ziet je perfecte dag eruit

Masterclass Triggerpoint (T)issues

In deze masterclass krijg je achtergrondkennis en meer inzichten in de verschillende theorieën die er zijn op het gebied van triggerpointtheorie. Daarnaast krijgt je veel bijzondere weetjes over spieren en klachtpatronen te horen. Hierbij leggen we verbanden met de neurologisch-, hormonale- en fasciale systemen en kijken we naar de boeiende resultaten van diverse baanbrekende onderzoeken.

Deze masterclass is een prachtige verdieping na het volgen van de triggerpoint modules maar geeft ook een goed beeld van deze therapie als je er (nog) niet bekend mee bent.

Je leert in deze masterclass geen triggerpoints behandelen want dat is online onmogelijk te leren. Dat leer je in de modules. Mocht je nog niet bekend zijn met triggerpoint therapie dan gaat er in deze masterclass wel een wereld voor je open. 

Bij pijn- chronische pijn maar ook bij psychosomatische klachten zijn altijd de spieren en de fascia betrokken. Er is een grote kans dat triggerpoints de klacht veroorzaken, ze in stand houden of het herstel belemmeren.

Vele onderzoeken laten zien dat zowel de manuele behandeling als dry needling een positief effect hebben op chronische klachten, op SOLK en op de meer onbegrepen klachten. Maar ook de korte sportblessures zijn gebaat bij een myofasciale behandeling. 

Omdat er nog relatief weinig bekend is over de referred pain die spieren en fascia kunnen veroorzaken wordt er nog steeds vaak op de verkeerde plek gezocht naar de oorzaak. Hierdoor zijn de gevolgen en de frustraties op sociaal, economisch, emotioneel en financieel vlak enorm.

De wetenschappelijke onderzoeken vinden volop plaats en triggerpoint hypotheses zoals van Simons & Travell, Bordoni, Dommerholt & Stecco en de Musclespindel hypothese bouwen voort op elkaars kennis en bevindingen. Welke neurale invloeden spelen een rol in het gedrag van de spieren en hoe gedragen hormonen zich bij pijnklachten. Alles staat met elkaar in verbinding. 

Maar als ondanks al je kennis van het lichaam, de triggerpoints en de fascia, en het manueel behandelen van de myofascia de klachten blijven ‘wandelen’, steeds terugkomen of hardnekkig blijken te zijn wat kunnen we dan nog meer doen? Waar kan het nog meer aan liggen? Zien we wat over het hoofd?

Door de manuele behandeling te combineren met de lifestyle componenten kunnen wij als masseurs, therapeuten, praktijkhouders, paramedici en behandelaren echt het verschil maken. 

Masterclass Referred pain

Als je niet weet wat referred pain van het myofasciale systeem is en als je niet weet welke klachten en patronen het kan veroorzaken, dan kan bij chronische klachten de diagnose niet compleet zijn. Zeker als het gaat om vage niet begrepen klachten. Daarom is het doorspitten van de Pijngids bij een klacht altijd een aanrader. 

Spieren kunnen naast spier-pijnen, disfunctie, valgevaarlijkheid of struikelen zoveel andere klachten simuleren, denk aan hartklachten, longproblematiek, maag- & darmklachten, misselijk- & duizeligheid en spasmen om maar een paar probleemgebieden te eruit te lichten. 

Welke spieren hebben daar een relatie mee? Is het een orgaanprobleem of zijn het spieren? Organen hebben zelf veel minder pijnreceptoren maar de fascia om het orgaan wel! Daarbij hebben organen, spieren, zenuwen en fascia veel invloed op elkaar. Ze werken samen en vormen letterlijk één geheel. Per orgaan kijken we naar de bijbehorende klachten en symptomen.

Masterclass Fascinerende Fascia

Fascia functioneert als een fijnmazig netwerk dat essentieel is voor alle weefsel in het lichaam. Dit fasciale netwerk drapeert zich om organen, ligamenten, botten, zenuwen en spieren. Het zorgt voor samenhang. Daarbij wurmt het zich niet alleen om - maar ook door - alle organen heen. Dit fasciale weefsel houdt alles op zijn plek en tegelijkertijd houdt het alles van elkaar gescheiden.

Bij pijnklachten en functiebeperkingen speelt de fascia dan ook een belangrijke rol. Als de fascia wordt belemmerd, beïnvloedt dit niet alleen spieren en gewrichten. Het beperkt dan ook de zenuwcapaciteit, de orgaanfunctie en het algemene welzijn. Jarenlang werd de fascia onderschat en niet begrepen. Nu buigen vooraanstaande wetenschappers zich wereldwijd over de functie en de rol van dit stukje bindweefsel met een bijzonder eigen karakter.

Deze masterclass geeft een zeer verdiepend inzicht in je medische basiskennis, over de werking van het lichaam en over de fascia in het bijzonder. Het is een prachtige verdieping na het volgen van de fascia modules. 

Je leert in deze masterclass geen fascia behandelen want dat is online onmogelijk te leren. Dat leer je in de modules. Mocht je nog niet bekend zijn met fascia release dan gaat er in deze masterclass wel een wereld voor je open. 

Fascia was jarenlang een ondergeschoven maar vooral een onbegrepen kindje. Net zoals vroeger een kind met ADHD als lastig werd betiteld. Terwijl we nu weten welke kwaliteiten juist deze kinderen hebben. Is fascia lastig te begrijpen? Ja dat klopt maar heeft het kwaliteiten? Absoluut. 

Onderzoekers zoals Jaap van der Wal, Robert Schleip, Carla en Anthonie Stecco, David Lesondak en vele anderen hebben hier verandering ingebracht. Door hun onderzoeken en uitkomsten te delen werd de fascia een fascinerend spannend jongensboek om te lezen. 

In deze masterclass hebben we vooral de theorie over wat fascia allemaal kan veroorzaken en een aantal basistechnieken geleerd. Door die theorie begrijp je wanneer de fascia betrokken is bij de klacht.

In de modules leer je anders te kijken naar het lichaam en door observatie te zien waar de spieren en fascia stagneerde, en door testen waar de fascia letterlijk vastloopt. En dat is lang niet altijd op de plek van de pijn. Sterker nog, dat is zelden op de plek van de pijn.

Door de diverse onderzoeken ontdekten de onderzoekers nieuwe toepassingen om hyaluronzuur, elastine en collageen beter te begrijpen en gericht te behandelen maar Carla Stecco ontdekte ook een nieuwe cel, die ze Fasciacytes noemt. 

Maar ook ontdekte ze de rol van spanning, trauma, stress, houding, hormonen, vitamines en mineralen, bewegen, stretchen en massage op de spieren en op de fascia. Ook hieruit blijkt weer dat alles in balans moet zijn en bij de zwakste schakel begint vaak het probleem of de pijnklacht. Aan ons de mooie taak om uit te zoeken waar dat is en waarde winst te halen is.

Die zwakke schakel kan bijvoorbeeld ook een litteken zijn. Want net als bij een ijsberg – zie op de huid slechts een fractie van wat eronder allemaal aan verklevingen kan zitten. Als die verklevingen zich niet alleen vastzetten in de huid maar ook in de organen, botten, pezen of zenuwen die daaronder liggen dan snap je dat deze fibrose-achtige structuren met hun verminderde functie en doorbloeding, ernstige klachten kunnen veroorzaken. 

Masterclass Praktijk Marketing (Bonus)

Zichtbaar zijn is belangrijk als je anders gaat ondernemen en nieuwe activiteiten wilt ontplooien zoals pijnreductie of lifestyle therapie. Door duidelijk te formuleren hoe jij je wilt inzetten als Pijn- en Lifestyle Spacialist, kun je duidelijk maken welk voordeel je cliënt kan behalen.

Maar hoe maak je de switch? Hoe ga je ‘oude kennis’ combineren met ‘nieuwe kennis’?

Daarnaast leer je in 6 logische stappen te evalueren waar je nog ‘winst’ kunt behalen in je praktijk. Je krijgt een opzet voor een Social Media kalender, tips voor je nieuwsbrief, quotes, illustraties en ideeën om je PR nog beter te maken. Zo kun je bewust richting geven aan (onderdelen) van je bedrijf

Door je Personal Branding een kickstart te geven, verhoog je je expertstatus en kun je laten zien in welke niche jij werkt.

Trainingsdag

Je ziet hoe de masterclasses met elkaar verbonden zijn, hoe de onderwerpen in elkaar overlopen en dat je ze eigenlijk niet los van elkaar kunt zien. Het één heeft altijd een relatie met het andere. Tijdens de trainingsdagen doorlopen we hoe je de verschillende masterclasses in de praktijk toepast. Waar begin je? 

Hoe pas je de Pijn- en Lifestyle specialist in 8 stappen toe?

Het eerste puzzelstukje is dan ook, wat kost het meeste energie en kunnen we dat veranderen?

Het tweede puzzelstukje is waar is de snelste winst te behalen? Zodat er meer energie vrijkomt.

Deze energie moet je dan wel met zorg en spaarzaam gebruiken voor het doel wat je voor ogen hebt.

Zet het in voor het goede doel - beter worden-  en zet het niet voor het huishouden of de verplichte klussen in de tuin of weer volop aan het werk.

Structureel en met beleid plannen. Tijdens de trainigsdagen bespreken we hoe we alle verschillende delen in kunnen zetten en op welk moment.

Investering


De kosten voor deze opleiding zijn:

Je betaalt € 2.900 in plaats van € 3.900. 

Houd wel rekening met extra kosten voor boeken (€ 493,65). 

Gespreide betaling is mogelijk.

Als je je inschrijft krijg je de keuze uit:

 1. Gelijk het hele bedrag betalen
 2. Betaal nu € 967.00 en in september 2023 en maart 2024 ontvang je een factuur voor het volgende gedeelte van € 967.00.

 3. Of je geeft een incasso af en deze bedragen worden dan in juli, september en maart geïncasseerd.

 4. Betaal 10 gelijke termijnen van € 290.00


Wat andere studenten vonden van de opleidingen die ze hier volgde

 

 

 

Veel gestelde vragen

Wat zijn de nieuwe eisen van de zorgverzekeraar in 2024?

Het ziet er naar uit dat de zorgverzekeraars de basispunten met ingang van 2024 willen verhogen van 180 naar 240 ECT's. Sommige zorgverzekeraars zoals Zilveren Kruis geven dit nu al aan in hun beleidsprogramma. Dat betekent dat veel therapeuten 60 ECT's moeten bijscholen. 

Tevens mogen de ECT's niet meer 'gestapeld' worden met verschillende diciplines. De opleiding Myofasciaal Pijn Specialist is een brede aanvulling op wat je al doet en past mijn inziens in alle diciplines waarin lichamelijk werk de basis is. Maar het is zeker verstandig dit na te vragen bij je beroepsvereniging.

Daarnaast is er sprake van een mogelijk kwaliteitsprogramma of een zorgprestatiemodel maar hoe dat eruit moet gaan zien is nog niet duidelijk. De intentie is om beter zicht te krijgen op de behaalde resultaten van de behandelingen.

Wat is het opleidingsniveau?

De opleiding is op HBO-niveau en toegankelijk voor masseurs, paramedici, behandelaren en therapeuten. Om de opleiding goed te kunnen volgen betekent dit dat deelnemers aan deze opleiding minimaal een massage- en/of therapeutische vooropleiding op MBO+/HBO niveau hebben afgerond en te beschikken over een HBO werk- en denkniveau. Het hebben van een MBK- of PSBK diploma is een pre. 

Is de opleiding geaccrediteerd?

De accreditatie voor de opleiding Pijn- en Lifestyle Specialist is geaccrediteerd voor 75 ECT’s bij de KTNO. Hieronder vallen de beroepsverenigingen: CAT, NVST, VBAG, MBOG, NMTN, FAGT, MET en de VIV. Omdat beroepsverenigingen kunnen afwijken van het advies van de KTNO is het altijd verstandig om bij  je beroepsvereniging na te vragen of deze opleiding binnen hun curriculum valt.

Voor meer informatie kijk op het accreditatie-overzicht.

Wordt ik na het volgen van de opleiding vergoed door verzekeraars?

Dat hangt af of je aangesloten bent bij een beroepsvereniging waardoor je in aanmerking komt voor vergoedingen. Deze opleiding valt niet onder de reguliere BLCN (Beroepsvereniging Leefstylecoaches Nederland).

Je kunt wel een individuele accreditatieproces aanvragen als je al in het bezit bent van een reguliere HBO opleiding. Dit is bedoeld voor is voor professionals die leefstijlcoaching als competenties hebben opgedaan en die een hbo- of wo-diploma bezitten om hun hbo-niveau aan te tonen. https://blcn.nl/accreditatie/

Wat is de duur van de opleiding?

Met de hele opleiding ben je één jaar bezig. Een en ander is afhankelijk van hoeveel voorkennis je hebt en hoeveel beschikbare tijd in je agenda. Het programma is in het totaal 75 ECT’s. 

Misschien heb je al een aantal boeken gelezen of heb al één of meerdere masterclasses gevolgd of ben je ruim bekend met een specifiek onderwerp. Dan ben je minder tijd kwijt en dit kun je dan meenemen in je planning natuurlijk.

Waarom krijg ik 3 bonussen?

De Masterclass Praktijk Marketing is als bonus opgenomen. In de reguliere Lifestyle opleidingen is dat meestal een verplicht onderdeel als het gaat om startende coaches.

Deze opleiding is meer gericht op bestaande praktijkhouders die hun 'zaakjes' wat dat betreft al op orde hebben. Maar het neemt niet weg dat het een bijzondere toegevoegde waarde heeft om deze masterclass te volgen en nog eens fris naar je bedrijf te kijken.

Bonus: een jaarabonnement op de online pijngids. Hier staat zoveel kennis in dat ik denk dat het onontbeerlijke informatie is tijdens je studie. Als je al een abonnement hebt dan wordt deze met een jaar verlengd.

Bonus: 10% extra korting op de posterset. Omdat het gewoon een mooie toevoeging is in je praktijkruimte.

Wat houdt het basisprogramma in?

Het basisprogramma legt gedetailleerd uit hoe deze opleiding in zijn werk gaat, wat er van je verwacht wordt, je planning, de boekenlijst en een overzicht van de opdrachten die je moet maken voor je examen. Het geeft een visie op myofasciaal pijn specialist en wat je van de masterclasses kunt verwachten. Het laat de Pijn- en Lifestyle Specialist zien in 8 praktische stappen en een handig stappenplan naar je examen. De opdrachten voor het examen zijn praktisch van aard en naderhand te gebruiken in je bedrijf.

Start van de opleiding, Q&A sessies en het examen

Je kunt je nu al inschrijven maar in juni start de opleiding en vanaf dat moment kun je gelijk aan de slag met het basisprogramma.

Vervolgens start er iedere maand een nieuwe masterclass. Iedere maand is er een Q&A sessie behalve in de vakantie (juli, aug, dec). Die zijn steeds op de laatste maandag van de maand van 19-20 uur.

De trainingsdagen vallen op 9 oktober 2023 en op 19 juni 2024 (examen). De opdrachten voor het examen lever je uiterlijk19 mei 2024 in.

Wij staan voor kwaliteit. Een clënt kan enkel veilig behandeld worden wanneer je voldoende kennis hebt van anatomie, pathologie en fysiologie.

Daarnaast moet je de methodes gecontroleerd en veilig kunnen uitvoeren in de juiste context. Om dit te waarborgen hebben wij trainingdagen en diverse contactmomenten ingepland waarbij alle kennis en vaardigheden aan bod komen.

Om de opleiding af te ronden is het behalen van het examen noodzakelijk (één herkansing is mogelijk).

Kosten van de opleiding en is deze aftrekbaar?

De opleiding kost € 3.900,- euro. De opleiding is vrijgesteld van BTW.

Omdat ik zo trots ben dat ik na 2 jaar puzzelen, schrijven, lezen en onderzoeken deze opleiding 'rond' heb, vind ik dit een feestje waard om te vieren.

Daarom krijg je dit jaar € 1.000,- euro korting.

Daarnaast heb je nog een boekenlijst nodig en hier moet je ongeveer € 493,65,- euro voor incalculeren.

Uiteraard zijn opleidingskosten wel aftrekbaar als kosten als je ondernemer bent.

Schrijf je in voor deze bijzondere opleiding

Vragen? Stuur me dan een mail.

 

Schrijf je hier in voor de NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van webinars, blogs, handige tips, ondrzoeken en nieuwe trainingen & ontwikkelingen.

JA! Interessant.