ZOEK BEHANDELAARklik hier

Route:  
 1. Home
 2. Specialisaties
 3. Schouderklachten en Fascia

Schouderklachten en Fascia


"Je verandert je leven

door je houding te veranderen"


 

Schouderklachten vanuit een fasciale en biomechanische kijk op het lichaam.


Ben jij geïnteresseerd is in het leren behandelen van schouderklachten vanuit een fasciale benadering? Dan is deze training speciaal voor jou. We bieden je de mogelijkheid om je kennis en vaardigheden uit te breiden. Je leert fascia en schouderklachten met elkaar verbinden.

Het behandelen van de myofascia brengt een drastische verbetering teweegbrengt in stijfheid, flexibiliteit, range of motion (ROM) en pijnvermindering. En …. wat opmerkelijker is, is dat ook de niet-behandelde schouder positieve veranderingen laat zien na de behandeling. We zullen ook de relatie tussen schouderklachten en klachten elders in het lichaam verkennen, omdat deze vaak met elkaar verbonden zijn.

Tijdens deze training onderzoeken we uitgebreid de concepten van het "upper cross syndroom", dat veel voorkomt bij mensen die langdurig met hun telefoon, tablet of computer werken. We gaan dieper in op de rol van zowel de spieren als de fascia bij schouderklachten, zodat je een compleet beeld krijgt van de oorzaken en behandelingen.

Wij geloven dat het integreren van een fasciale benadering essentieel is voor het effectief behandelen van schouderklachten. Door het begrijpen van de interactie tussen spieren, fascia, houding en mogelijke trauma's of disfuncties, kun je de oorzaak van de klachten beter identificeren en gerichte behandelingen toepassen.

Highlights


We bestuderen de range of motion met al zijn verschillende fases en koppelen de uitkomst aan disfunctionerende spieren en fascia | We kijken welke spieren scheefstand veroorzaken en wat het effect is voor de rest van het lichaam | We bekijken het belang van het gewricht | Wat is het effect van houding, stand en gedrag | Uiteraard komt er ook een stuk specifieke anatomie aan bod.

Na de training weet je, door naar de houding te kijken en de functie te testen - waar in de myofascia het meest waarschijnlijk de problemen zullen ontstaan.

Programma


 • Gedetailleerde observatie en inspectie van de range of motion van de schouder om een nauwkeurige beoordeling te kunnen maken.
 • Analyse van de gewrichtsstanden om mogelijke oorzaken van schouderklachten te identificeren.
 • Verdieping in de fasciale crosslinks van de schouder en hun cruciale rol in het klachtenbeeld.
 • Uitvoeren van diverse testen, waaronder lengte- en weerstandstesten, om de status van de schouder te evalueren.
 • Bespreken van veelvoorkomende schouderaandoeningen en het begrijpen van hun onderliggende oorzaken.
 • Aanleren van zelfhulp- en thuisondersteunende oefeningen voor de clienten.
 • Behandeling van zowel triggerpoints als de fascia om een optimale verbetering te bereiken.
 • Vertalen van de analyse en conclusies naar het myofascia concept 
 • Anatomische uitleg van de schouder om het functioneren beter te begrijpen.

Voor wie is deze training geschikt?


Deze training is geschikt voor iedereen die een module 1 van Fascia Release gevolgd heeft of elders een gelijkwaardige opleiding gedaan heeft.

Inschrijven


Investering:

€ 446,- euro

Schrijf je in door op de datum hieronder te klikken.

Er zijn nog geen cursussen gepland!
Inspireer anderen en deel via

 

Schrijf je hier in voor de NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van webinars, blogs, handige tips, onderzoeken en nieuwe trainingen & ontwikkelingen.

JA! Interessant.