ZOEK BEHANDELAARklik hier

Route:  
 1. Home
 2. E-Learning
 3. Masterclass Fascinerende Fascia

Masterclass Fascinerende Fascia

WAT LEER JE IN DEZE MASTERCLASS?


Dit leer je in de masterclass:

 • Wat is fascia
 • Hoe werkt het
 • Wat is het verschil tussen fascia en bindweefsel
 • Wat zijn de verschillende functies van de fascia
 • Hoe ziet de fascia eruit
 • Fasciale (orgaan) verbindingen en crosslinks
 • Symptomen en klachten
 • Verschillende visie’s op behandelen
 • Waar bestaat de fascia uit
 • Wat beïnvloed de werking van de fascia
 • Wat kun je daaraan doen?
 • Verschillende behandelmethoden
 • Enkele effectieve technieken die je toe kunt passen
 • Contra-indicaties
 • Anamnese en screening

Deze masterclass geeft een goed beeld wat fascia is, hoe het werkt en waarom je het wilt behandelen. Het is een prachtige voorbereiding op de Fascia Release modules en een mooie verdieping van je kennis als je al eerder trainingen over fascia hebt gevolgd. Gezien de hoeveelheid theorie en achtergronden kan de inhoud van deze masterclass niet in de modules behandeld worden. Na de masterclass begrijp je waarom fascia zo belangrijk is en “What all the fuss is about”.

Voor alle duidelijkheid: dit is een masterclass. Je leert, afgezien van een aantal eenvoudige direct toe te passen technieken, geen fasciale behandeltechnieken of spiertesten. Die leer je in de Fascia Release modules.

Opzet
De masterclass bestaat uit 1,5 uur aan kennisdeling in video’s. En je krijgt een transcript met de volledige tekst om rustig na te lezen en een hand out om aantekeningen in te maken.

Accreditatie
De online masterclass Fascinerende Fascia wordt geaccrediteerd voor 2 ECT’s .

Extra’s
Na deze masterclass is je inzicht over de werking van de fascia verandert. De anatomie en biomedische samenwerking kun je beter begrijpen en werking van het menselijk lichaam is toegenomen. De fascia een begrijpelijk onderdeel geworden, je ziet meer het geheel in plaats van een lichaam als een ‘zak met losse onderdelen’. Je krijgt praktische tips en tools hoe je de fascia kunt behandelen en welke therapieën ingezet kunnen worden. Daarnaast krijg je natuurlijk een certificaat én een gratis telefonische casusanalyse.

 

FASCINERENDE FASCIA


Fascia functioneert als een fijnmazig netwerk dat essentieel is voor alle organen, de huid en ieder ander weefsel in het lichaam. Dit weefsel drapeert zich om botten, zenuwen en spieren. Het zorgt voor samenhang en is door de verbinding met het centrale zenuwstelsel een belangrijk communicatiesysteem van het lichaam.

De fascia omhult alles in het lichaam: spieren, pezen, ligamenten en alle organen; van het hart tot aan de darmen. Daarbij wurmt het zich door alle structuren van het lichaam, dus ook binnenin alle organen. Het weefsel houdt alles op zijn plek en houdt tegelijkertijd alles van elkaar gescheiden. Het beschermt, groeit met je mee en verandert als je traint, ouder wordt of een ongeluk hebt gehad.

Bij pijnklachten en functiebeperkingen speelt de fascia dan ook een belangrijke rol. Als de fascia wordt belemmerd, beïnvloedt dit niet alleen spieren en gewrichten. Het beperkt dan ook de zenuwcapaciteit, de orgaanfunctie en het algemene welzijn.

Jarenlang werd de fascia onderschat en niet begrepen. Nu buigen vooraanstaande wetenschappers zich wereldwijd over de functie en de rol van dit stukje bindweefsel met een bijzonder eigen karakter.

VOOR WIE IS DE ONLINE MASTERCLASS FASCINERENDE FASCIA?


De masterclass Fascinerende Fascia is geschikt voor fysio-, ergo- en Mensendiecktherapeuten, (sport)masseurs, massagetherapeuten, psychologen, paramedici, natuurgeneeskundigen en praktijkhouders, die zich willen verdiepen in de fasciale problematiek of voor cursisten die zich willen voorbereiden op de Fascia Release modules of voor cursisten die deze trainingen reeds gevolgd hebben en theoretische verdieping zoeken.

Ervaring van Errol


Beste Hanneke,

Dank je wel voor het aanbieden van een cursus t.a.v. de verdieping in de Fascia. Zoals je weet ben ik altijd Fascianeted. Persoonlijk heb ik heel veel boeken wat betreft de Fascia. Boeken die diep gaan in de theorie, maar de bijdrage van de masterclass Fascinerend Fascia heeft me heel veel bijgeleerd wat ik niet in verschillende boeken en DVD heb gevonden. Alvast bedank voor je inzet en kijk ik reikhalzend uit naar meer Fascia Cursussen en/of Opleidingen. Errol Kromotaroeno - Massage-therapeut

Ervaring van Wian


Over fascia is heel veel geschreven, vaak in een andere taal, of in ingewikkelde vaktaal. In deze cursus worden de belangrijke achtergrond feiten overzichtelijk op een rijtje gezet. Hiermee krijg je nog meer inzicht en (be)grip op fascia. Dit helpt je in je studie, maar ook om naar je cliënten uit te leggen wat je doet en waarom je het doet. En daar doen we het toch voor 😉

Wian Tosseram, Docent Fascia Therapie

Ervaring van Nathalie


Deze masterclass legt goed uit wat fascia is en hoe het in elkaar steekt; het is namelijk zoveel meer dan bindweefsel. Het is een fundamentele basis van het lichaam, die goed moet zijn, anders ontstaan er problemen.

En vaak ontstaan er inderdaad problemen in de fascia. Door interne of externe factoren, waarover in deze masterclass ook wordt verteld. Hoe je die problemen oplost? Daarvoor krijg je een handig lijstje met technieken voor fascia.

Waardevol als je bijvoorbeeld veel cliënten hebt met rugklachten, littekens, lichamelijke spanningen, stijfheid door ouderdom en/of verklevingen.

 

Triggerpointcoach ondersteunt de FRS

 

Inspireer anderen en deel via

 

Schrijf je hier in voor de NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van webinars, blogs, handige tips, ondrzoeken en nieuwe trainingen & ontwikkelingen.

JA! Interessant.