ZOEK BEHANDELAARklik hier

Route:  
 1. Home
 2. Over ons

Een stukje geschiedenis


In 2003 heeft Rob Beenker het Handboek Triggerpoint-therapie vertaald en een jaar later heeft hij de opleiding Triggerpointcoach gestart omdat, zoals hij dat zelf omschreef: “iedereen in staat zou moeten zijn een triggerpointbehandeling te krijgen en pijnvrij te worden”.

Met Bonne Eigenhuis ontwikkelde hij de eerste 2 modules waarmee ze samen een stevige basis neergezet hebben.

Tilly Slangen - van Duren heeft zich in de jaren die volgden sterk gemaakt voor een programma waarmee iedereen zich kwalitatief kan blijven ontwikkelen, het huidige licentieprogramma.

Hannah Bouma en Hanneke Heij hebben in dezelfde periode de Triggerpoint zelfbehandeling op de kaart gezet.

Vanaf 2014 introduceerde Clifton Tjien A Fat de eerste fascia gerelateerde trainingen.

Teamwerk dus.

De opleider Triggerpointcoach is één van de oudste manuele opleiders van Nederland en heeft daarmee een goede bijdrage geleverd aan het begrip ‘myofasciale triggerpoints’ in Nederland. We waren en zijn nog steeds een pionier. 

Hanneke Heij is sinds 2008 actief binnen het bedrijf.

Ze werd in 2013 mededirecteur en heeft het bedrijf in 2016 overgenomen om het werk voort te zetten.

Haar motivatie was simpel. >>>

 

 

Hanneke's passie


In de jaren '90 heb ik 7 jaar chronische pijn gehad, een regelrecht drama.

Gek genoeg is hier wel mijn passie en gedrevenheid ontstaan om pijnklachten te begrijpen, te onderzoeken en boven water krijgen wat er nodig is om te herstellen.

Ik ben van nature een energiek en levendig persoon, iets waar in die periode niets van over was.

Pas na 6 jaar zoeken, veel frustratie en vele consulten later (regulier, alternatief, complementair, holistisch, gespecialiseerd pijncentrum)  kwam ik in aanraking met triggerpoint therapie. Daar begon het inzicht en het herstel.

Toen pas werd de weg naar een goede gezondheid ingezet. Als ik toen geweten had wat ik nu weet, dan hadden mijn klachten nooit 7 jaar geduurd!

Die periode staat in mijn geheugen gegrift en toch ben ik er blij om. Soms denk ik wel eens; het heeft zo moeten zijn. Het is waar, je komt er sterker uit. 

Het trauma van toen heb ik, met behulp van familie, vrienden, collega's en veel studie in binnen- en buitenland, omgezet in een passie waarmee ik hoop de wereld een klein stukje beter te maken. 

Dat is mijn bijdrage, om de pijn in de wereld een beetje minder te maken door kennisoverdracht.

En het is mijn intentie om de kennis over triggerpoint therapie en fascia release te verspreiden en het daarmee de bekendheid te geven die het verdiend.

Filosofie


Vijf belangrijke pijlers binnen de opleiding

 1. Reffered pain, biomechanica en het biopsychosociale model als uitgangspunt
 2. Zelfbehandeling inzetten als tool
 3. De cliënt betrekken bij zijn herstel proces
 4. Zachte maar diepe behandeltechnieken
 5. Veroorzakende en instandhoudende factoren 

Daarnaast voor jou

 1. Modulaire opbouw en keuzevrijheid
 2. Jaarlijkse trainingen met nieuwe ontwikkelingen
 3. Maandelijkse nieuwe informatie via blogs 
 4. E-books
 5. Aanvullend promotie materiaal

Onze naam doen we eer aan

Triggerpointcoach is niet zomaar gekozen.

We willen hiermee duidelijk maken dat we verder gaan dan alleen maar manueel behandelen.

We informeren cliënten over klachtonderhoudende- en veroorzakende factoren. We geven uitleg over het vecht- en vluchtsysteem en de rol en gevolgen van stress.Hormonale sytemen kunnen van grote invloed zijn op chronische pijn. Een gezonde leefstyle met bewegen, sociale contacten en buiten zijn.

Met als allerbelangrijkste, we geven de cliënt eenvoudige tools in handen om zelf thuis zijn herstel tot een succes te maken. 

We streven naar een grotere autonomie waardoor cliënten sterker worden en weer actief kunnen participeren.

 

 

Waar staan we voor als bedrijf?

Wat we belangrijk vinden binnen de opleiding is het persoonlijk contact. Wij helpen mensen met een (pijn) probleem om beter te worden. Maar wij zijn over het algemeen éénpitters die vaak zelf het wiel opnieuw moeten uitvinden. Wij willen een plek bieden waar je inhoudelijk kunt leren maar ook waar je terecht kan met vragen of wensen. Als je ideeën hebt, laat je horen en maak het bespreekbaar! 

Wat heb je nodig om je praktijk en je bedrijf om goed je werk te kunnen doen? Wat drijft je? Wat kunnen wij doen? We kunnen niet alles oplossen maar we kunnen wel proberen mensen samen te brengen. Samenwerken is in onze branche een must. We zijn een leergierig volkje en samen ontdek je meer. 

"Geen snelle quick-fix methodes maar een stabiel fundament, daar staan we voor". 
 

​We zijn een club waar je samen met anderen kunt groeien, sparren, inspireren zodat je er niet alleen voorstaat.

Klachten

Heb je een klacht, kom dan zeker naar ons toe. We zullen proberen het zo goed mogelijk op te lossen. Geloof me, ook wij vinden het erg vervelend als je niet tevreden bent! In overleg vinden we die oplossing.

Een opleider met een TOPteam


Zeer ervaren docenten staan voor je klaar om je onze technieken te laten zien. En laten je graag zien hoe je deze kunt integreren in je huidige werk als masseur, therapeut of behandelaar. Naast alle kennis die je al hebt, voeg je hiermee ‘the missing link” toe in het behandelen van pijnklachten.

Ons doel is om als nascholingsinstituut in korte tijd veel stof aan te bieden. De docenten vertellen enthousiast over echte casussen uit hun praktijk waardoor je een levendig beeld krijgt hoe je triggerpoint therapie, fascia-release en pijnreductie in je praktijk kunt toepassen. We zijn geaccrediteerd door vele beroepsverenigingen en geregistreerd bij het CRKBO als opleider.

Passie voor pijn


Zonder passie geen wetenschappelijk onderzoek.
Zonder wetenschappelijk onderzoek geen nieuwe kennis.
Zonder gedreven teachers geen goede vertaling van deze kennis naar de praktijk.
Zonder gespecialiseerde masseurs en behandelaren geen behandeling.
Zonder behandeling geen oplossing voor de pijn.
Ieder onderdeel is daarin even belangrijk.

 

Nu ben ik heel benieuwd.
Wat is jouw passie, je drijfveer?
Wat wil jij bijdragen? 

 

Hanneke Heij

Dank je wel!


Als je deze hele pagina gelezen hebt en je bent hier onderaan de pagina aangekomen dan wil ik je bedanken voor je interesse! 

Dan kun je je net zo goed ook gelijk inschrijven voor onze nieuwsbrief. Je ontvang dan één keer per maand onze inspirerende mail volop informatie. Zo blijf je geïnformeerd en ontvang je als eerste een signaal als er een nieuw blog uit is.

Inspireer anderen en deel via

 

Schrijf je hier in voor de NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van webinars, blogs, handige tips, onderzoeken en nieuwe trainingen & ontwikkelingen.

JA! Interessant.