ZOEK BEHANDELAAR
klik hier

ZOEK WORKSHOP
klik hier

Route:  
  1. Home
  2. Online Pijngids
  3. Online Pijngids

Voor professionals is er een speciaal lidmaatschap beschikbaar. Voor iedereen die werkt met myofasciale therapie is dit onmisbaar.

Je krijgt dan extra informatie over de manier van zelfbehandeling, de stretch en je krijgt aanbevelingen voor je behandeling. Welke spieren spelen nog meer mee? Antagonist en synergist. Welke instandhoudende factoren zijn er? Waar let je op bij de anamnese en directe fasciale verbindingen.

Als een spier binnen de functionele eenheid triggerpoints heeft, lopen de andere spieren in deze eenheid ook meer risico op het ontwikkelen van triggerpoints. Daarom staan specifiek deze vermeld.

Daarnaast krijgt de nieuwste inzichten en ontwikkelingen uit de wetenschappelijke literatuur. Zo wordt het een praktische online tool voor in je praktijk. Wil je meer weten? Lees dan hier verder.

Kies een klachtgebied, een klacht, een symptoom of een spier.


Ontwikkelaar


Ontwikkelaar van de online Pijngids is Hanneke Heij. Met deze Pijngids hoopt ze een bijdrage te kunnen leveren aan onbegrepen, langdurige of steeds terugkerende pijnklachten waar geen oplossing voor lijkt te zijn. Triggerpoints in spieren kunnen zeer uiteenlopende klachten veroorzaken die vaak een andere diagnose krijgen dan de spierproblematiek die ze vaak zijn. Hanneke heeft zelf chronische pijn gehad waar geen oplossing voor leek te bestaan. Gelukkig kwam ze op het spoor van Triggerpoint-therapie waardoor haar klachten binnen afzienbare tijd tot het verleden behoorde. Sindsdien bestudeerd ze onophoudelijk het myofasciale systeem en de toepassing ervan voor de behandelaars, is ze directeur van de Opleiding Triggerpointcoach en docent.