Route:  
 1. Home
 2. Online
 3. Masterclass Myofascial Cupping

Masterclass Myofascial Cupping

 

 

Introductie video -  Cupping inzetten als pijn reducerende techniek

MYOFASCIAL CUPPING


Het cuppen van de fascia wint in Nederland behoorlijk aan populariteit. Dit is begrijpelijk als je de vele voordelen ervan kent. Het is zowel voor het behandelen van sporters, de behandeling van luchtwegproblemen als voor het behandelen van pijnklachten een effectieve toegevoegde methode. In deze masterclass leer je fasciale cupping in te zetten is bij pijnklachten, spierdisfunctie, fasciale restricties, littekenweefsel en luchtwegaandoeningen.

De masterclass Myofasciale cupping is een uitgebreide online cursus over de verschillende vormen van cupping en de toepasbaarheid bij pijnklachten. Het is tevens een waardevolle tool voor de masseur en therapeut omdat het handebesparend is, erg belangrijk als je dagelijks met cliënten werkt. 

ONLINE MASTERCLASS


De online masterclass Myofasciale cupping biedt therapeuten en masseurs die gespecialiseerde behandelingen willen bieden aan cliënten met pijn-gerelateerde klachten, waardevolle kennis en praktische handvaten. In deze training doorlopen we op elkaar afgestemde stappen van nek en schouder tot aan het onderbeen en de voeten. Aan de hand van deze stappen kun jij zelfstandig cupping inzetten aan je behandeltafel of massagestoel.


Kennisopbouw - Veel praktijk – Veiligheid – Litteken behandeling – Fasciatools – Longen en luchtwegproblemen – COPD – Covid – En …het geheim van een jong uiterlijk

HIGHLIGHTS


Volg deze masterclass online in je eigen tempo, wanneer het jou uitkomt

Opzet

De masterclass bestaat uit 1,5 uur aan kennisdeling in video’s. En je krijgt een transcript met de volledige tekst om rustig na te lezen en een hand out om aantekeningen in te maken

Accreditatie

Deze training is geaccrediteerd voor 2 ECTS.

Extra’s

Je kunt na de masterclass direct aan de slag in je praktijk en de praktijkvideo’s zijn goed gerubriceerd zodat je snel even iets op kun zoeken. Daarnaast krijg je natuurlijk een certificaat én een gratis telefonische casusanalyse

 

VOOR WIE IS DE ONLINE MASTERCLASS MYOFASCIAL CUPPING?


De masterclass myofasciale cupping is geschikt voor fysio-, ergo- en mensendiecktherapeuten, (sport)masseurs, massagetherapeuten, paramedici, natuurgeneeskundigen en praktijkhouders.

WAT LEER JE IN DEZE MASTERCLASS?


 • Wat is Myofascial cupping.
 • 25 korte gerubriceerde techniekvideo’s voor snel zoeken.
 • 7 lesvideo’s met toepasbare technieken voor het hele lichaam.
 • Een stukje geschiedenis, achtergrond en oorsprong.
 • Het effect van cupping op het myofasciale systeem.
 • De impact bij pijnklachten en ROM problemen.
 • Hoe je Myofascial cupping toe kunt passen in je praktijk.
 • De verschillende technieken die je kunt toepassen.
 • Veiligheid en de contra-indicaties bij het cuppen.
 • Het belang van cuppen bij littekenweefsel.
 • Bonus: korte introductie in het werken met fasciatools.
 • Bonus: cuppen van het gezicht, het geheim van een jeugdig uiterlijk.
 • Bonus: cupping inzetten bij longproblematiek zoals COPD en Covid

Ervaring van Ed

De training Myofascial Cupping is een leerzame training met duidelijke en uitgebreide instructies, achtergrond info, tips en adviezen. Het is een absolute aanrader om in te zetten bij spier- en fasciale georienteerde pijnklachten, maar kan ook  ontspannend werken.

Het is daarnaast een methode die de handen van de masseur ontlast. Als je pijnklachten behandelt is deze training een must !! Ik ben nog elke dag blij dat ik hem heb gevolgd. Cups zijn overigens ook heel  betaalbaar in aanschaf. 

Ed van der Stelt, masseur/eigenaar bij Aska Care in Schiedam

 

 

Ervaring van Erika

Enkele jaren geleden heb ik de masterclass myofasciale cupping gedaan, een mooie opstap als je meer wilt weten over de fascia. Een hele goede cursus maar daarnaast ook direct toe te passen in de praktijk en dat is een echte bonus.

Als de spieren een hoge tonus hebben is het prettig om eerst de cups te gebruiken om de doorbloeding te verbeteren en de tonus te verlagen. De client ervaart het als zeer ontspannen, daarnaast kost het jou minder kracht en kun je de spier daarna veel beter palperen.

Ik ben erg blij dat ik de cursus heb gedaan. De cursus is laag drempelig, interessant, zeer leerzaam en een goede aanvulling op de kennis die we hebben van de triggerpoint therapie. Letterlijk betekent dit: ”vandaag de cursus doen is er morgen mee werken!”

Erika Oudshoorn, Massagepraktijk Musculus

Investering


 De prijs van de online masterclass Myofascial cupping is: € 159,-

 

Je krijgt direct een mail met jouw persoonlijke inloggegevens. Succes!

 

Je sluit de online masterclass Myofascial cupping af met een certificaat.

 

Fasciale behandeling en cuppen van de nek

 

Fasciale behandeling van de Thoracale lumbale fascie

 

Hotspots bewerken met tools

 

Cuppen met een stroeve tussenstof

 

 

Schrijf je hier in voor de NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van webinars, blogs, handige tips, ondrzoeken en nieuwe trainingen & ontwikkelingen.

JA! Interessant.