ZOEK BEHANDELAARklik hier

Route:  
  1. Home
  2. Specialisaties
  3. Longproblematiek in de praktijk

Longproblematiek in de praktijk


"De onderliggende oorzaak van longklachten wordt vaak over het hoofd gezien"


 

Longproblematiek


Deze nieuwe training gaat over veelvoorkomende longproblematiek in de praktijk van masseurs en therapeuten. Longproblemen kunnen voorkomen na virale infecties en bij andere aandoeningen met vergelijkbare symptomen. Blijvende vermoeidheid is een vaak gehoorde klacht die lastig te behandelen is.

Ook als de infectie verdwenen is wil dat niet zeggen dat de client volledig hersteld is. Sommige mensen kunnen langdurige of chronische klachten ontwikkelen die vergelijkbaar zijn met het chronische vermoeidheidssyndroom. Naast vermoeidheid kunnen spierfunctie- en kracht afnemen. Als dit in de thorax regio gebeurd kan dat vage en onbekende klachten opleveren.

Tijdens deze eendaagse training zullen we dieper ingaan op de systemen van het lichaam die een rol spelen bij het in stand houden van ernstige en milde longklachten. Hierbij zullen we ons specifiek richten op de spieren en fascia van de thorax, omdat deze vaak overbelast zijn bij cliënten met langdurige longproblemen.

Daarnaast gaan we ons verdiepen in de ademhaling want een niet functionele ademhaling geeft veel vermoeidheidsklachten. Wat is een disfunctionele ademhaling en hoe herken je dat? Voor een functionele ademhaling is het belangrijk dat de (hulp)ademhalingsspieren en het diafragma soepel hun werk kunnen doen. 

 

HIGHLIGHTS


  • Uitgebreide instructies: De training biedt uitgebreide instructies over het gebruik van speciale technieken voor verschillende myofasciale longaandoeningen. Je leert de juiste technieken en toepassingen voor effectieve behandelingen.

  • Praktische training: De cursus legt de nadruk op praktische training, zodat je de geleerde technieken direct kunt toepassen. Je krijgt hands-on ervaring onder begeleiding van ervaren docenten.

  • Theorie en toepassing: Naast praktische training omvat de cursus ook theoretische kennis. Je leert de principes achter de technieken en begrijpt hoe ze werken om myofasciale aandoeningen te behandelen.

  • Aanvulling op andere therapieën: Deze cursus is een waardevolle aanvulling op fysiotherapie, sportmassage en massagetherapie. Je kunt de geleerde technieken integreren in je bestaande behandelmethoden.

  • Ervaren docenten: De training wordt verzorgd door ervaren docenten met uitgebreide kennis en praktische ervaring in het vakgebied. Ze zullen hun expertise met je delen en je begeleiden tijdens de cursus.

  • Direct resultaat: Met behulp van de technieken van zul je direct resultaat zien. Je kunt pijnvermindering en verbetering van de spierfunctie bereiken bij de behandelde aandoeningen.

Programma


In deze training leer je veelvoorkomende pijnklachten m.b.t. longproblemen herkennen en behandelen. 


Denk aan:

Pijnverlichting | diagnostiek | infecties | voeding | supplementen | speciale technieken | vermoeidheid.


We werken vooral op de bovenste extremiteit.

Myofasciale midden- en laterale kokers | Luisterende handgreep | Melting pressure |


Je krijgt les van een zeer ervaren docent die vertelt vanuit de praktijk.

Voor wie is deze training geschikt?


Deze training is geschikt voor iedereen die een massageopleiding heeft gevolgd en over enige triggerpointkennis beschikt. Het is geen probleem als je bij ons nog geen (andere) training hebt gedaan. 

Accreditatie


Hier kun je het volledige accreditatie-overzicht inzien. Aantal ECT's, KTNO-ID en accrediterende beroepsverenigingen.

Inschrijven


Investering:

€ 223,- euro

Schrijf je in door op de datum hieronder te klikken.

 De IJsfabriek Bussum
open
Licentietraining: Ja ✔

 

Schrijf je hier in voor de NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van webinars, blogs, handige tips, ondrzoeken en nieuwe trainingen & ontwikkelingen.

JA! Interessant.