ZOEK BEHANDELAARklik hier

ZOEK WORKSHOPklik hier

Route:  
  1. Home

Spiertesten als opsporingsmethode : core

Locatie:
De IJsfabriek
Vaartweg 92
1401 RD  Bussum

https://www.triggerpointcoach.nl
Aanvang:
Vrijdag 7 oktober 2022 10:00 uur
Einde:
Vrijdag 7 oktober 2022 17:00 uur
Docent:
Wian Tosseram

Inzicht in de oorzaak van de klacht


Spiertesten kunnen gebruikt worden om inzicht te krijgen in de oorzaak van klachten. Je brengt hiermee de dysfunctie van je cliënten in kaart. Als behandelaar krijg je meer inzicht in het probleem dat je wil behandelen. Tevens ziet de cliënt hoe groot (of klein) de impact van de klacht is waar hij mee komt.

Na je fascia- of triggerpoint behandeling heb je nu een mooie tool om je resultaat te toetsen door opnieuw de spieren te testen. Als je goed behandeld hebt zullen de zwakke spieren nu sterk testen.

In de modules 2 en 3 van de fascia worden al spiertesten gebruikt. Waar in de fascia modules de nadruk ligt op het vinden van waar je moet releasen en de technieken hiervoor, wordt in deze training ondersteuning gegeven hoe je spieren kan testen. 

Spiertesten is een vakmanschap. Door de testen veel te doen en vaak te oefenen, krijg je het letterlijk in de vingers . In deze cursus brengen we je de fijne kneepjes van het vak bij.


"Voor mij is spiertesten een geweldige uitbreiding van mijn kennis en ben ik er een veel betere therapeut door geworden. Dat wens ik iedereen toe dus mooi initiatief! "
 Jan Bart.

Core en heup


Na deze module spiertesten:

  • Weet je waarom de core en functionaliteit hiervan zo belangrijk is
  • Heb je meer inzicht in het functioneren van heup en bekken 
  • Kan je de spieren van de core testen
  • Kan je de spieren uit het heupgebied testen
  • Kan je testen in verschillende posities
  • Heb je voldoende oefening zodat je dit direct in je praktijk kan toepassen 

Verder is de module een verdieping van je anatomische kennis, waardoor je meer inzicht krijgt in de functionaliteit van het lichaam. 

Doordat iedere cliënt een andere klachtengeschiedenis heeft, zal ook de aanpak bij iedere cliënt anders zijn. Spiertesten geeft je inzicht en helpt je bij je analyse.

Inschrijven

Lestijden: 10:00 tot 17:00 uur

 De IJsfabriek Bussum
open
Licentietraining: Nee

Investering

€ 197,00 voor 1 dag