ZOEK BEHANDELAARklik hier

ZOEK WORKSHOPklik hier

Route:  
  1. Home
  2. Fascia
  3. Het Myofasciale Lymfe Systeem

Lymfe en het myofasciale systeem

Het rioleringssysteem van je lichaam


De fasciale matrix heeft een directe verbinding met het lymfatische stelsel. Als de lymfe niet voldoende kan stromen worden afvalstoffen niet goed afgevoerd. Hierdoor herstellen blessures langzamer en kunnen pijnklachten langer aanhouden. 

De lymfe is hiermee één van de krachtigste klachtonderhoudende factoren waardoor een goed en blijvend resultaat van je behandeling uit kan blijven.

Highlights

Anatomie en fysiologie - Onderzoeken lymfesysteem - Lymfe en triggerpoints - Lymfe en fascia - Behandelen lymfe - Testen en behandelen spieren die lymfe beïnvloeden - Symptomen en klachten - Instructie zelfbehandeling cliënten - Lymfe en organen - Oefeningen om lymfe te laten stromen

De hartpomp van de lymfe


We hebben gemiddeld 5 liter bloed in ons lichaam en daarnaast hebben we nog eens 15 liter aan lymfatisch vocht. Het bloed wordt krachtig rondgepompt door ons hart. Het lymfatisch stelsel heeft echter geen pomp om het vocht rond te pompen en daardoor afvalstoffen af te kunnen voeren. De lymfe is daarom aangewezen op beweging van de spieren en de fascia en op de diafragmatische ademhaling, die als hart dienen voor de lymfe om het vocht rond te pompen. Als het lymfevocht niet afgevoerd kan worden of de spieren en de fascia kunnen dit systeem onvoldoende ondersteunen, dan kan dit systeem een klachtonderhoudende factor zijn.

Laaggradige ontstekingen


In een maatschappij waar we steeds meer zitten en vaak niet op de juiste manier ademhalen is het dus logisch dat de lymfe niet voldoende kan stromen.

Laagdradige ontstekingen in het brein, moeizaam herstel of het steeds verplaatsen van klachten kan hiervan het gevolg zijn. Als health professional is het dus van belang dat je op de hoogte bent van de werking van dit systeem zodat je cliënten hierin kan begeleiden en helpen. 

Net als bij triggerpoints kan je je cliënten leren hoe ze zichzelf kunnen behandelen.

Voor iedereen zou het goed zijn de lymfe met enige regelmaat te behandelen, het zou net als tandenpoetsen in je systeem moeten zitten.

Voor wie is deze training geschikt:


Deze training is geschikt voor iedereen die een massageopleiding heeft gevolgd. Bij voorkeur ervaring heeft met palperen zoals in de triggerpointopleiding of in de fascia modules wordt aangeleerd. Voor het volgen van deze module wordt verwacht dat je een anatomische basiskennis hebt. Het is geen probleem als je bij ons nog geen andere training hebt gedaan.

Inschrijven

Lestijden: 10:00 tot 17:00 uur

Er zijn nog geen cursussen gepland!

Investering

€ 397,00 voor 2 dagen