ZOEK BEHANDELAARklik hier

Route:  
  1. Home

Hoofdpijn

Locatie:
De IJsfabriek
Vaartweg 92
1401 RD  Bussum

https://www.triggerpointcoach.nl
Aanvang:
Donderdag 9 juli 2020 10:00 uur
Einde:
Donderdag 9 juli 2020 17:00 uur
Docent:
Hannah Bouma

Let op! Deze cursus is al voorbij. Het is wel mogelijk alsnog in te schrijven, bijvoorbeeld als je wel aan de cursus hebt deelgenomen, maar nog niet officieel was ingeschreven.

Deze cursus is helaas volgeboekt, inschrijven is niet meer mogelijk! Eventueel is het wel mogelijk je op de wachtlijst te plaatsen, neem hiervoor even contact met ons op.

Occipitalis

Hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn en migraine

 

Verschillende vormen hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn en migraine, zijn goed te behandelen met triggerpoint therapie.


In deze specialisatie leer je de spieren en triggerpoints kennen die vaak verantwoordelijk zijn voor hoofdpijn en migraine. Met de behandeling van deze triggerpoints kun je in veel gevallen een positief resultaat boeken. 

Naast het behandelen van triggerpoints kijken we welke andere factoren een rol spelen bij hoofdpijn en wat je daaraan kunt doen.

Hoofdpijn en migraine


Hoofdpijn is een veelvoorkomende pijnklacht die je in je praktijk tegen kan komen. Het kan een op zichzelf staande klacht zijn of een onderdeel van een meer complexe situatie zoals chronische pijn; de hoofdpijn is dan een 'secundaire' klacht. In beide gevallen is het wegnemen of verminderen van hoofdpijn een waardevolle verbetering in het dagelijkse leven. De pijn kunnen managen door te leren hoe de cliënt de spieren bij zichzelf kan behandelen is van grote invloed op de kwaliteit van zijn/haar leven.

 

We onderscheiden in de cursus verschillende soorten hoofdpijn en migraine. Je leert de oorzakelijke en in stand houdende factoren te herkennen. We besteden aandacht aan de vragen die je in de anamnese kunt stellen om een goede indruk te krijgen over het ontstaan en in stand houden van de hoofdpijnklachten.
In deze training leer je enkele aanvullende technieken die beter aansluiten bij de behandeling van hoofdpijn en migraine.

 

In het theoretische deel van deze training bespreken we de oorzaken van verschillende vormen van hoofdpijn en migraine en wat we daarmee vanuit myofasciaal perspectief kunnen doen.

In het praktische deel werken we met een behandelprotocol, waarmee we met een vaste route de betrokken spieren behandelen. Voor de nekspieren doen we enkele oefeningen om de Range of Motion (ROM) te verbeteren. En we sluiten af met een aantal stretches voor hoofd en nek.
Je ontvangt een uitgebreide syllabus met achtergronden en praktische stappen voor de behandeling.

 

Theorie Praktijk Casussen
Anatomie en fysiologie Nieuwe behandeltechnieken Hoofdpijn
Spanningshoofdpijn Zelfbehandeltechnieken  Migraine
Migraine ROM oefeningen Spanningshoofdpijn
Clusterhoofdpijn Massagerichtlijnen en veiligheid Medicatieafhankelijke hoofdpijn
Hoofdpijn na trauma Methodiek en behandelroute  
Temporomandibulaire dysfunctie Functie en ligging van de spieren bepalen  

Voor wie is deze training geschikt


Deze training is geschikt voor iedereen die een massageopleiding heeft gevolgd en over triggerpointkennis beschikt. Het is geen probleem als je bij ons nog geen (andere) training hebt gedaan.

Kom je in je praktijk regelmatig mensen tegen met hoofdpijn, migraine of spanningsklachten waarvan je denkt "hier zijn triggerpoints mogelijk het probleem', dan vormt deze training een mooie aanvulling.

Accreditatie


Hier kun je het volledige accreditatie-overzicht inzien. Aantal ECT's, KTNO-ID en accrediterende beroepsverenigingen.

Zygomaticus

De grote jukspier

Pteriogoideus

Vleugelvormige spier

Temporalis

Slaapbeenspier

Inschrijven

Lestijden: 10:00 tot 17:00 uur

Er zijn nog geen cursussen gepland!

Investering

€ 223,00 voor 1 dag

Studieadvies

Er zijn binnen de opleiding voldoende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Als je vragen hebt neem dan even contact op met Hanneke.

Inspireer anderen en deel via

 

Schrijf je hier in voor de NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van webinars, blogs, handige tips, ondrzoeken en nieuwe trainingen & ontwikkelingen.

JA! Interessant.