ZOEK BEHANDELAARklik hier

ZOEK WORKSHOPklik hier

Route:  
  1. Home

Tunnelsyndromen en zenuwmobilisatie

Locatie:
De IJsfabriek
Vaartweg 92
1401 RD  Bussum

https://www.triggerpointcoach.nl
Aanvang:
Vrijdag 5 november 2021 10:00 uur
Einde:
Vrijdag 5 november 2021 17:00 uur
Docent:
Tilly Slangen-van Duren

Let op! is al voorbij. Het is wel mogelijk alsnog in te schrijven, bijvoorbeeld als je wel aan hebt deelgenomen, maar nog niet officieel was ingeschreven.

is helaas volgeboekt, inschrijven is niet meer mogelijk! Eventueel is het wel mogelijk je op de wachtlijst te plaatsen, neem hiervoor even contact met ons op.

Carpaal tunnel-Thoracaal outlet en Radiaal- & Pronator Syndroom


Tunnelsyndromen zoals het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS), Thoracaal Outlet Syndroom (TOS), Radiaal- en Pronator Syndroom zorgen voor veel onbegrepen pijnklachten, vreemde sensaties en operaties. De druk die spieren en het fasciale systeem geven op de zenuwen kunnen hier de oorzaak of een onderhoudende factor van zijn.

 

Highlights

Anatomie en fysiologie – Onderzoek zenuwen, spieren en ligamenten – Tunnelsyndromen en triggerpoints – Tunnelsyndromen en fascia – Zenuwmobilisaties – Pathologie & symptomen – Behandeling – Zelfbehandeling - Flossen

De rol van zenuwen


Triggerpoints en verkleefde fascia spelen een grote rol bij deze tunnelsyndromen. Spieren geven druk op de armzenuwen, waardoor tintelingen, vreemde sensaties of gevoelloosheid op afstand kunnen ontstaan.

Als de fascia verkleefd is zorgt deze voor een bewegingsbeperking in de nek, de pols, de borst of de arm waardoor alle structuren in het gebied ‘bevriezen’ en niet meer kunnen glijden ten opzichte van elkaar. Zo houden triggerpoints en fasciale restrictie elkaar in stand. De symptomen die hierdoor ontstaan lijken sterk op de tunnelsyndromen.

Zenuwmobilisaties


In deze training gaan we in op de pathologie van de verschillende tunnelsyndromen. Je leert onderscheid te maken welk systeem voor de overbelasting zorgt. We gebruiken gespecialiseerde technieken, zonder de zenuw extra te prikkelen, om triggerpoints te deactiveren in de verschillende borst-, nek en armspieren.

Daarnaast krijg je vaardigheden aangereikt om zenuwmobilisaties uit te voeren, zodat de armzenuwen weer soepel langs de fascia kunnen glijden. Ook leer je technieken om de ligamenten van het polsgewricht te versoepelen.

Voor wie is deze training geschikt


Deze training is geschikt voor iedereen die een massageopleiding heeft gevolgd en ervaring heeft met palperen zoals in de triggerpointmodules wordt aangeleerd. 

Inschrijven

Lestijden: 10:00 tot 17:00 uur

Er zijn nog geen cursussen gepland!

Investering

€ 197,00 voor 1 dag