ZOEK BEHANDELAARklik hier

Route:  
  1. Home

Casu´stiek en certificering Fascia Release

Locatie:
De IJsfabriek
Vaartweg 92
1401 RD  Bussum

https://www.triggerpointcoach.nl
Aanvang:
Vrijdag 22 november 2024 10:00 uur
Einde:
Vrijdag 22 november 2024 17:00 uur
Docent:
Clifton Tjien A Fat

Piekeren

is de verkeerde kant op fantaseren

Casu´stiek training met certificering Fascia Release

 

 

Deze casuïstiek dag is een leerzame dag waarin je de integratie van al je kennis en tools nog eens de revue laat passeren. Deze dag is bedoeld om te leren en te groeien in je vak​.

Op deze dag kun je je kennis toetsen, je meten met de vaardigheden van anderen, praktische ervaring opdoen, feedback vragen op je handelen en je diploma halen.

 

 

Casu´stiek training met certificering


De docent begint met het bespreken en analyseren van de ingeleverde casussen. Hierbij zijn de succesverhalen mooi om te horen natuurlijk maar vooral de verslagen waarin je vastloopt in je behandeling zijn leerzaam en interessant om verder uit te diepen waar het misloopt en wat je nog zou kunnen doen.

Tijdens de analyse worden er verschillende tips gegeven, bijvoorbeeld m.b.t. het structureren voor jezelf van de sterke en zwakke spieren zodat je het overzicht behoudt, hoe je door met kleuren te werken een heldere structuur krijgt, anamnese vragen om sneller tot je behandelplan te komen en voorbeelden wanneer iemand niet te testen is en wat je dan moet doen. 

Vervolgens doorloopt de docent alle fases van de behandeling nog een keer, anamnese, observeren, ROM testen, palpatie, spiertesten, hypothese, trechteren van de informatie om tot een weloverwogen behandelplan te komen.
Belangrijk is dat al je handelingen onderbouwd zijn vanuit je assessment. Zomaar beginnen met iets te releasen moet echt verleden tijd zijn! 

Je hoeft niet alles uit je hoofd te kennen, je mag vragen om hulp en je aantekeningen meenemen als het proces maar duidelijk is, je laat zien wat je in je praktijk ook doet – inclusief de integratie van andere technieken zoals bijvoorbeeld cuppen en triggerpoint behandelen. 

Na de lunch ga je geheel zelfstandig aan het werk om te diagnosticeren welke spieren of fasciale lijnen verantwoordelijk zijn voor de klacht van een van je medecursisten.

Indien de docenten de indruk hebben dat je in de praktijk alle fases juist doorloopt, je de juiste handelingen verricht, veilig werkt en de ‘cliënt’ van een goede instructie voorziet, ga je aan het einde van de dag naar huis als gecertificeerd Fascia Release behandelaar.

Accreditatie


Hier kun je het volledige accreditatie-overzicht inzien. Aantal ECT's, KTNO-ID en accrediterende beroepsverenigingen.

 

Voor wie is deze training bedoeld


Deze certificering voor het diploma Fascia Release Practitioner is toegankelijk voor masseurs (sport, welness, klassiek) en therapeuten (massage, fysio, ergo, mensendieck, shiatsu) die minimaal basiskennis hebben op het gebied van anatomie & fysiologie en vaardig zijn in manuele palpatie.

Daarnaast de Fascia Modules 1,2 en 3 behaald hebben, twee specialistische trainingsdagen naar keuze hebben gevolgd en licentiehouder zijn. 

Inschrijven

Lestijden: 10:00 tot 17:00 uur

 De IJsfabriek Bussum
nog 1 plaats
Licentietraining: Ja ✔

Investering

€ 223,00 voor 1 dag

Studieadvies

Er zijn binnen de opleiding voldoende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Als je vragen hebt neem dan even contact op met Hanneke.

Inspireer anderen en deel via

 

Schrijf je hier in voor de NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van webinars, blogs, handige tips, onderzoeken en nieuwe trainingen & ontwikkelingen.

JA! Interessant.