ZOEK BEHANDELAAR
klik hier

ZOEK WORKSHOP
klik hier

Short topics & tips

Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)


Bij het carpaal tunnel syndroom (CTS) is een zenuw in je pols bekneld en dat levert pijnklachten op. Dit komt onder andere voor bij het verrichten van veel beeldschermwerk, zwaar tillen of zware spierbelasting. Het kan ook zo zijn dat triggerpoints (knoopjes in je spieren) voor soortgelijke klachten zorgen: het tintelende, pijnlijke en dove gevoel in de vingers en/of de hand kan dus verschillende oorzaken hebben.

Je kunt een kleine test uitvoeren die een indicatie geeft of de carpale tunnel overbelast is. Dat doe je op de volgende manier.

Lees meer
 

Tinnitus klachten verminderen


Tinnitusachtige klachten kunnen verergeren door stress en overmatig aangespannen spieren in de hals, nek en gezicht. Mogelijke oorzaken kunnen kunnen zijn; kaakklemmen, kauwgom kauwen of tandenknarsen. De volgende spierontspannende oefeningen kunnen helpen om de klachten te verminderen.

Lees meer
 

5 rek oefeningen voor de nek


Nekklachten, hoofdpijn of een stijve nek kunnen erg vervelend en pijnlijk zijn. Omkijken als je op de fiets zit of in de auto rijdt kan beperkt zijn. Met deze oefeningen wordt het snel weer soepel.

Lees meer
 

Wat er allemaal verandert aan je zorgverzekering in 2019


Elk jaar veranderen de voorwaarden van je zorgverzekering en de wettelijke regels over wat je waar vergoed krijgt. Wat verandert er in 2019?

Lees meer
 

Gezond leven = Meer bewegen + Minder zitten


Zitten is relaxed. We doen het allemaal. En we doen het veel. Té veel. Dat blijkt uit onderzoek van Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) tussen 2001 en 2016: 1 op de 4 mensen wereldwijd beweegt te weinig.

Lees meer
 

Restless Legs Syndrome (RLS)


Heb jij vaak last van rusteloze benen? Dan heb je wellicht het Restless Legs Syndrome (RLS)

Lees meer
 

Hoe rek ik veilig en effectief?


Hoe rek je de spieren veilig maar toch effectief? Lees eerst deze tips.

Lees meer
 

Wat is RSI?