ZOEK BEHANDELAAR
klik hier

ZOEK WORKSHOP
klik hier

 

 

Module 1 - Herkennen en behandelen van myofasciale problemen


Het herkennen en behandelen van myofasciale triggerpoints die afgeleide pijn uitstralen,
is “The missing link” in het werkveld van pijnklachten, chronische pijn en SOLK.

Myofasciale structuren worden door wetenschappers wereldwijd en doorlopend onderzocht. De nieuwste inzichten gecombineerd met het bestaande referentiekader geven een inspirerend nieuw werkkader in je praktijk en je behandeling.

In deze module leer je wat triggerpoints zijn en hoe ze ontstaan. Je leert spieren kennen waarin zich gemakkelijk triggerpoints ontwikkelen en je krijgt inzicht in veel voorkomende patronen van afgeleide pijn. Dit vergroot je inzicht bij het behandelen van (pijn)klachten en bij het achterhalen van de factoren die de klachten veroorzaken en in stand houden.

In deze eerste module behandelen we de spieren die hoofd- nekpijn, onderrugklachten, intrascapulaire pijn en peesplaatontsteking kunnen veroorzaken.

Deze nascholing is toegankelijk voor masseurs (sport, welness, klassiek) en therapeuten (massage, fysio, ergo, mensendieck, shiatsu) die minimaal basiskennis hebben op het gebied van anatomie & fysiologie en vaardig zijn in manuele palpatie.

 De IJsfabriek Bussum
open
Licentietraining: Nee
 De IJsfabriek Bussum
open
Licentietraining: Nee
 De IJsfabriek Bussum
open
Licentietraining: Nee
 De IJsfabriek Bussum
open
Licentietraining: Nee

Module 2 - De complete myofasciale methode


Er is nog te veel onnodige pijn omdat mensen, ook professionals, te weinig weten over de uitstralende pijn die myofasciale triggerpoints kunnen veroorzaken, waardoor de diagnose onvolledig is. Triggerpoint therapie is een methode om pijn te behandelen.

Soms is alleen een lichamelijke behandeling genoeg maar vaak is er net iets meer nodig. In deze module kijken we naar de oorzaak van de klachten en naar de instandhoudende factoren zodat we gericht triggerpoints kunnen behandelen. We werken onder andere met het biopsychosociale model waarin we dus niet alleen op biologische aspecten letten, maar ook op psychische en sociale factoren. Dit is wat Triggerpointcoach zo krachtig maakt, een complete visie ontwikkelen.

Naast triggerpoints opsporen en deactiveren, waarbij we in deze module natuurlijk met andere spieren en klachten aan de slag gaan dan in de eerste module, kijken we naar de klachtonderhoudende en klachtbestendigende factoren. 

In deze tweede module behandelen we de spieren die tennisellebook, knieklachten, lumbago en schouderklachten kunnen veroorzaken.

Samengevat leer je in Module 2, naast praktisch behandelen, klinisch redeneren en deduceren welke aspecten klachtveroorzakend en onderhoudend zijn.

Na module 2 kun je licentiehouder worden en vermeld worden als behandelaar op de website.

 De IJsfabriek Bussum
wachtlijst
Licentietraining: Nee
 De IJsfabriek Bussum
open
Licentietraining: Nee
 De IJsfabriek Bussum
open
Licentietraining: Nee
 De IJsfabriek Bussum
open
Licentietraining: Nee

Module 3 - complexere casu´stiek


Welke invloed hebben stress, de HPA-as en hormonale ontregelingen op myofasciale triggerpoints? Op de fascia? En op het herstel van de pijnklacht, of de beperking? Wat doet chronische pijn met je persoonlijkheid? Als we deze kennis meenemen in onze behandeling en psycho-educatie toepassen dan is de kans op herstel vele malen groter.

Klinisch redeneren wordt, naar mate je meer ervaren bent in triggerpoints behandelen, steeds belangrijker en nuttiger. Centraal staat het zelfstandig kunnen beredeneren en deduceren welke triggerpoints en onderhoudende factoren een oorzakelijk verband vertonen. Wat de oplossing is voor een specifieke cliënt en welke adviezen hij persoonlijk nodig heeft, is waar we nu naar op zoek gaan. Met deze module nemen je anatomische kennis en benodigde vaardigheden toe. Je beter in staat om naast een algemene, een specifieke triggerpoint/pijn anamnese af te nemen.

We behandelen in deze module de spieren die behoren bij buikklachten, CANS, heup- en liesklachten en het myofascial painsyndrom. Dus nieuwe spieren en nieuwe technieken.

Na het positief afronden van deze module ben je goed op weg om gecertificeerd te worden als Triggerpointcoach.

 De IJsfabriek Bussum
nog 2 plaatsen
Licentietraining: Ja ✔
 De IJsfabriek Bussum
open
Licentietraining: Nee

Casu´stiek training met certificering - Triggerpointcoach


Het is fijn om een praktijkgerichte dag te volgen waarin je veel feedback krijgt op je praktisch handelen en op je diagnostisch werken.

Op deze dag kun je je kennis toetsen, je meten met de vaardigheden van anderen, praktische ervaring opdoen, feedback vragen op je handelen en je diploma halen.

Deze casuïstiek trainingsdag is een dag met veel praktijk. Hierin geef en ontvang je drie behandelingen naar casussen die wij voor je selecteren.


In de training ga je geheel zelfstandig aan het werk om te diagnosticeren welke spieren verantwoordelijk zijn voor de klacht. Je geeft een aantal complete behandelingen waarop je feedback krijgt van de docenten en je trainingsmaatjes. 

Indien de docenten de indruk hebben dat je in de praktijk goed werkt, je de juiste handelingen verricht, veilig werkt, de juiste beslissingen neemt en de ‘cliënt’ van een goede instructie voorziet, ga je aan het einde van de dag naar huis als gecertificeerd Triggerpointcoach.

 De IJsfabriek Bussum
nog 2 plaatsen
Licentietraining: Nee
 De IJsfabriek Bussum
open
Licentietraining: Nee

Accreditaties


Bijna alle trainingen worden geaccrediteerd door de KTNO. Hier kun je het volledige accreditatie-overzicht inzien. Aantal ECT's, KTNO-ID en accrediterende beroepsverenigingen.