ZOEK BEHANDELAARklik hier

ZOEK WORKSHOPklik hier

Route:  
  1. Home

Viscerale Fascia Release

Locatie:
De IJsfabriek
Vaartweg 92
1401 RD  Bussum

https://www.triggerpointcoach.nl
Aanvang:
Zaterdag 16 oktober 2021 10:00 uur
Einde:
Zondag 17 oktober 2021 17:00 uur
Docenten:
Nog niet bekend, Hanneke Heij

Let op! Deze cursus is al voorbij. Het is wel mogelijk alsnog in te schrijven, bijvoorbeeld als je wel aan de cursus hebt deelgenomen, maar nog niet officieel was ingeschreven.

Specialisatie


Nekklachten kunnen ontstaan door het disfunctioneren van het myofasciale systeem, daar zijn we ondertussen ruimschoots mee bekend. Maar referred pain kan ook ontstaan omdat andere structuren zoals organen, zenuwen of botten niet goed functioneren. Met deze Neuro segmentale benadering onderzoeken we welke signalen het brein segmentaal afgeeft en welke interventies hierbij passen. Je krijgt antwoordt op de vraag waarom een oude longontsteking, een disfunctionerend diafragma, oud littekenweefsel of een buikoperatie ook de oorzaak van nekklachten kunnen zijn.

Orgaanfascia, ons meest dominante systeem


Zeker in deze tijd waarin veel mensen kampen met de restverschijnselen van Corona/Covid-19 is deze training van toegevoegde waarde. Door de problemen met de organen is de omliggende fascia verkleefd.

Zolang deze fascia verkleefd is, blijft deze fascia een impuls geven naar het ruggenmerg om het gebied te beschermen. De orgaanfascia is een van de meest dominante systemen in ons lichaam en heeft neurologisch gezien voorrang op het myofasciale systeem. De organen zelf kunnen we niet behandelen, dat is een vak apart. Maar we kunnen wel werken op de viscerale fascia.

Een neuro-segmentale benadering


We werken met de inzichten en technieken voornamelijk vanuit de osteopathie. Zei zeggen: wanneer je triggerpoints in een spier vindt, moet je ook de segmentaal afgestemde organen observeren.

Als je alleen triggerpoints verwijdert en een viscerale fascia disfunctie over het hoofd ziet, zal dit ofwel geen verlichting van klachten in het spierstelsel geven, of zal de cliënt een steeds terugkerend klacht ervaren.

Wat is Viscerale Fascia Release?


Viscerale therapie ondersteunt de omliggende fascia van de organen. Ieder orgaan ligt ingebed in een nestje van beschermend fascia. Het beweegt mee met de golven van het lichaam. Net zoals dat gebeurt bij lopen, wandelen en bewegen. Het beweegt mee maar houdt gelijktijdig alles op zijn plek.

 

De fascia is interactief en lijkt geen vast verloop of structuur te hebben, maar ze heeft ook vaste ‘routes’ die het volgt. Daar worden door verschillende stromingen, verschillende namen voor gebruikt. Denk maar aan; Muscle chains, Spierkettingen, Anatomy trains, Biomechanical chains, Myofascial chains of Letselketens. Allemaal termen die proberen aan te geven dat er een patroon en een vast verloop in zit, een route. Problemen zijn dus vaak te herleiden omdat er een verklaarbaar patroon in zit.

Voor wie is deze specialisatie Viscerale Fascia Release?


De specialisatie Viscerale Fascia Release is geschikt voor fysio-, ergo- en Mensendiecktherapeuten, (sport)masseurs, massagetherapeuten en paramedici die bekend zijn met de basisprincipes van zowel Triggerpoint Therapie (minimaal module 2) en Fascia Release (minimaal module 1). 

"Ik heb genoten van de cursus. Weer meer verdiepende inzichten verworven waar ik direct mee aan de slag kan in de praktijk. Mooie aanvulling in mijn ‘toolbox’".

Grietje Beekelaar-Middeveld -

Myofasciaal Therapeut

Inschrijven

Lestijden: 10:00 tot 17:00 uur

 De IJsfabriek Bussum
open
Licentietraining: Ja ✔

Investering

€ 397,00 voor 2 dagen